Reklam

Kadir Aydın'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı‏

AK Parti Giresun Milletvekili İçişleri Komisyonu Üyesi Üyesi Av. Kadir AYDIN 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kadir Aydın'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı‏

AK Parti Giresun Milletvekili İçişleri Komisyonu Üyesi Üyesi Av. Kadir AYDIN 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kadir Aydın'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı‏
29 Ekim 2018 - 12:05

AK Parti Giresun Milletvekili İçişleri Komisyonu  Üyesi AV. Kadir AYDIN 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Cumhuriyet bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda "Geçmişten geleceğe uzanan tarih yolculuğumuzun en önemli dönüm noktasını oluşturan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz" diyen Aydın ;

Gazi meclisimiz bundan 95 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde “ Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ” ilkesiyle Cumhuriyeti ilan etmiş, milletimizin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adımı atmıştır. 

Türkiye Cumhuriyetinin ilk anayasası olan 1921 Anayasasının birinci maddesinde geçen “Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” düsturu Cumhurbaşkanını  halkın seçtiği günümüz yeni Türkiye’sinde AK Parti iktidarıyla en güçlü şekilde anlam bulmuştur. 

AK Parti, Cumhuriyet tarihimizde demokrasimizi güçlendirerek, özgürlük alanlarını genişletmiş, milli iradeye engel teşkil eden vesayet sistemleri ile mücadele etmiş, hukuk sisteminin uluslararası standartlara kavuşması noktasın önemli bir başarı sağlamıştır. 

Ülkemiz etrafında yaşanan olumsuzluklara rağmen, demokrasisini güçlendirmiş ve ekonomisini sağlam temeller üzerine oturtmuş olarak, bölgesinde istikrar ve refahın sembolü olmuştur.

Hep birlikte bu güven ve istikrar ortamını koruyarak; kardeş kavgası çıkarma çabasında olan odaklarının çabalarını boşa çıkartarak; demokrasimizi, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz.

İnşallah, 5 yıl sonra, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünü bugünden çok daha büyük bir coşku ve iftiharla, birlik, kardeşlik ve daha büyük huzur ikliminde kutlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 95. Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan, milletimizin gönlünde taht kuran 15 Temmuz Şehitlerini ve tüm şehit ve gazilerimizi, rahmet, saygı ve şükranla anıyor, bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.

YORUMLAR