Reklam

Kabinede başarılı bir hukukçu

Kabinede başarılı bir hukukçu

Kabinede başarılı bir hukukçu
09 Mayıs 2021 - 23:01

Başkanlık sisteminde birçok bakan dışarıdan atanarak bakan oldu.

Kabinede görev yapan bakanların bir kısmı artık kamuoyunda yıpranmıştı,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen gün mini bir kabine değişikliği yaptı.

Erdoğan kabineye 3 bakan atadı kulislere göre önümüzdeki günlerde yine kabine değişikliğinden söz ediliyor.

Kabineye dışardan atanan bazı bakanlar hükümeti zor durumda bırakmıştı.

Kabinede görevini layıkıyla yerine getiren bir hukukçu bakanımız kabinenin en başarılı bakanlarından birisidir diye bilirim.

Yıllardır siyasetin içerisinde dürüstlüğü ile bilinen ve hukukçu kimliği ile tanınan bir siyasetçinin Adalet Bakanlığı gibi bir kurumun başına getirilmesi çok önemlidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güvendiği bir isim olan Adalet Bakanı Abdülhamid Gül kamuoyunda çok sevilen bir kişiliğe sahiptir.

Bakan Gül’ü yıllardır tanırım hiçbir zaman çizgisinden sapmadı haklıya haklı haksıza haksız diyen Bakan Abdülhamid Gül yargıyı her gittiği yerde savundu. Gül yargı mensuplarının zorlu ama bir o kadar da onurlu görevi layıkıyla yapmaya devam edeceklerinden hiç bir kuşkunun olmadığını her zaman söylüyor.

Gül yargının kapısına adalet için gelen herkese ayrımsız hizmet edileceğine gönülden inandığını vatandaşın adaletin kapısını çaldığında adalete ulaşacağından emin olması gerektiğini söylüyor.

Adalet Bakanı Abdülhamid Gül yargının eksik ve yanlış kararı elbette vardır benim de eleştirdiğim bu nasıl karar dediğim yüzlerce karar vardır haklı ve doğru bulamadığım kararlar da vardır.

Gül, “Unutmayalım Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar işler usuller işler ve işlemektedir işlemeye de devam eder” dedi.

Adalet Bakanı Gül’ün bu salgın döneminde Ankara Adliyesini ziyaret ederek adliye personeli ile sohbet etmesi dikkat çekti.

Bakan Gül'ün Ankara Adliyesi ziyaretinde adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına atanan Yılmaz Çiftçi'yi de ziyaret edip görevinde başarılar diledi.

YORUMLAR