Reklam
Reklam
Reklam

'K-ÖMÜR' BELGESELİ TRT ULUSLARASI BELGESEL YARIŞMASINDA FİNALE KALDI

'K-ÖMÜR' BELGESELİ TRT ULUSLARASI BELGESEL YARIŞMASINDA FİNALE KALDI

'K-ÖMÜR' BELGESELİ TRT ULUSLARASI BELGESEL YARIŞMASINDA FİNALE KALDI
11 Ekim 2025 - 11:47

TRT'nin uluslarası düzenlediği ve dünyanın birçok ülkesinden yönetmenin katıldığı belgesel yarışmasında Genel Maden İşçileri Sendikası'nın yapımını üstlendiği 'K-ÖMÜR' belgeseli, Ulusal katogeride ilk 10 film arasına kalarak finale yükseldi.

GMİS'in yapımını üstlendiği, yönetmenliğini GMİS Basın ve Halkla İlişkiler görevlisi Gürkay Gündoğan'ın yaptığı 'K-ÖMÜR' belgeseli önemli bir başarıya imza attı. Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerde görev yapan 4 bine yakın TTK ve MTA işçisinin  kahramanlıklarının, hem madencilerin hem de enkazlardan kurtarılan depremzedelerin gözünden anlatan 'K-ÖMÜR' belgeseli, 16. TRT Uluslarası Belgesel Yarışması'nda, 'Ulusal' katogeride finale kaldı. Yüzlerce filmden 10 film arasına kalarak finale yükselen 'K-ÖMÜR' belgeseli, maden işçilerinin depremde yaşadıklarını anlatmak adına önemli bir belge niteliğini taşıyor.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, kahraman madencilerin canlarını hiçe sayarak yaptıkları kahramanlıkların uluslararası bir yarışmada değer görmesinin önemine vurgu yaparak, "Bizler sendika olarak hatırlamak istemediğimiz ancak tüm imkanlarımızı seferber ettiğimiz bir dönem geçirdik. Her arkadaşımız, mesai arkadaşlarımız canlarını ortaya koyarak yüzlerce yaralımızı enkazlardan çıkarttı. Cenazelerin ailelere teslim edilmesine vesile oldu. Bu belgesel yaşananları anlatmak adına çok önemliydi. Bu belgeselin asıl sahibi madencilerimiz, işçilerimiz. Yarışmada finale kalmak bizleri gururlandırdı. Çok önemli bir başarı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. " dedi. 

Yarışma sonuçları, Kasım ayında açıklanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum