Reklam

“İşimiz, kaliteli çay üretmek ve çok çay satmak”

Uzun zamandır, Çay İşletmeleri Genel Müdür Vekilliğini başarılı bir şekilde yürütmekte olan sn. Yusuf Ziya ALİM, Çaykur Brifing salonunda düzenlemiş olduğu basın toplantısında, ÇAYKUR’un, dünü, bugünü ve 2019 yaş çay kampanyasının başlamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“İşimiz, kaliteli çay üretmek ve çok çay satmak”

Uzun zamandır, Çay İşletmeleri Genel Müdür Vekilliğini başarılı bir şekilde yürütmekte olan sn. Yusuf Ziya ALİM, Çaykur Brifing salonunda düzenlemiş olduğu basın toplantısında, ÇAYKUR’un, dünü, bugünü ve 2019 yaş çay kampanyasının başlamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“İşimiz, kaliteli çay üretmek ve çok çay satmak”
09 Mayıs 2019 - 19:04

Çaykur Genel Müdürü Yardımcıları, Çaykur Daire Başkanları ve Çaykur Çay Fabrika Müdürlerinin katıldığı basın toplantısına, üreticilerin, tüketicilerin ve herkesin ramazan ayını tebrik ederek başladı. Genel Müdür Vekili Alim’in basın toplantısına, Rize genelinde çeşitli yazılı ve görsel basında görev yapan medya mensupları yoğun ilgi gösterdiler.
Çaykur Genel Müdür Vekili sn. Yusuf Ziya Alim, basın toplantısının başlangıcında, an itibariyle Çaykur’da görev yapan personel bilgilerini vererek başladı. Çaykur teşekkülünde, 1.314 memur, 1.422 daimi işçi, 8.932 geçici işçi olmak üzere, totalde 11.668 çalışanın bulunduğunu açıkladı.
Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, “2019 yaş çay sezonu kampanyasını yarı (Cuma günü) açmış olacağız. Bütün çay alım evlerimiz üreticilerimizin çaylarını satın almaya ve yaş çay fabrikalarımızda 24 saat yaş çay işlemeye hazır vaziyettedir. Birinci sürgünde üreticilerimizden dönüm başına 500 kilogram yaş çay satın alacağız. Bu sezon yaş çay alımlarında kaliteye bir hayli önem vereceğiz. Üreticilerimiz daha güzel çay satacak. Üreticiyle yöneticilerimiz iç içe olacak. Amacımız kaliteli çay almak, çayın geleceğini kurtarmaktır. Bu niyetle başlangıç yapacağız. İşimiz, gücümüz, üreticilerimizin kaliteli çaylarını vaktinde alıp, vaktinde işlemek, çok daha kaliteli çay üretmek, yurt içi tüketicilerimize ve yurt dışı ihracat yaptığımız ülkelere daha kaliteli çok çay satmaktır. İnşallah bu sezonda, 780 bin 849 dekar alanda, 196 bin 350 üreticimizle birlikte kaliteli ürün üretimini gerçekleştireceğiz. Karşılıklı iyi niyetle, bir sıkıntı çekmeden, huzurlu bir şekilde üreticilerimizi bilgilendirme, üreticilerimizle karşılıklı dayanışma içerisinde çalışmalarımızı en verimli şekilde yürüteceğiz. Geçen yıl 732 bin ton yaş çay aldık. Özel sektörün çay alımında yavaş gitmesi nedeniyle üreticiler Çaykur’u tercih ettiler. Bugün itibarıyla 35 bin ton kuru çay satışı yaptık. Stoklarımız 70 bin ton seviyesinde. 1,5 ton kuru çay ihracatı yapıldı. Soğuk çayda 30 milyon litre satış yapıldı. 50’ye yakın devlet kuruluşuna 60 tona yakın kuru çay satışı gerçekleştirmiş olduk. Bu kurumlar arasında Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, SGK ve askeri kurumlar vardır.” şeklinde açıkladı.
Çaykur Genel Müdür Vekili sn. Yusuf Ziya Alim, “Yarın (10 Mayıs Cuma) yaş çay kampanyasını açmış oluyoruz. Yarın yaş çay alımına başlamış olacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun. Çay üretiminin yapıldığı dört ilimizdeki fabrikalarımızda yapmış olduğumuz saha çalışmalarımızda, mevsimin aralıklarla hafif yağışlı ve serin seyretmesi neticesinde çayın yetişme seviyesi aynı oranda seyretmektedir. Alımlara büyük olasılıkla bölgenin tamamında aynı anda başlamış olacağız. Şu gerçeği de ifade etmem gerekiyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda çayın yabancı işçilere toplatılmasının çayda kaliteyi bozduğunu, çay bitkisine zarar verdiğini, bunun neticesinde de çay veriminin azaldığı tespitimizdir. Havalar oldukça serin geçmektedir. O nedenle çayımızı kendimiz ve kendi insanımızla toplamaya çalışırsak, çayımızın geleceğini tehdit eden yabancı işçi çalıştırma uygulamasını da azaltmış oluruz. “ şeklinde konuştu.
Çaykur Genel Müdür Vekili sn. Yusuf Ziya ALİM’in görevde bulunduğu dönem içerisinde, ÇAYKUR’un kuru çay satışlarında, yüzde, yüz oranda bir satış başarısı elde edilmiş olduğu görülüyor. Çaykur’da son
5 yılın ilk 4 ayında yapılan toplam kuru çay satış rakamları yıllara göre, 2015 yılında 11.080 ton, 2016’da 13.451 ton, 2017 yılında 18.413 ton, 2018 yılında 18.470 ton olarak gerçekleşmişken, pazarlama ağlarını ve bayileri harekete geçirme noktasında yapmış olduğu gayretli çalışmalar sonucunda, 2019 yılında bu rakam %100 artışla 35.000 tonu bulmuştur. Herkesin malumudur ÇAYKUR’da çarkların çok sağlıklı dönmesi için, en önemli çalışmaların başında üretilen kuru çaylarının hızlı ve yüksek oranda satılarak, depolarda bekleyen stokun azlığına bağlıdır. Netice olarak, Bir yıldan fazladır, Çaykur Genel Müdürlük görevini Vekâletle yürütmekte olan, Sayın Yusuf Ziya Alim, çayı ve ÇAYKUR’u çok iyi biliyor ve de çok iyi yönetiyor.
 

YORUMLAR