Reklam

“İNSANIN DOĞDUĞU YER MEMLEKETİ, HİZMET VERDİĞİ YER İSE KUTSALIDIR.”

“İNSANIN DOĞDUĞU YER MEMLEKETİ, HİZMET VERDİĞİ YER İSE KUTSALIDIR.”

“İNSANIN DOĞDUĞU YER MEMLEKETİ, HİZMET VERDİĞİ YER İSE KUTSALIDIR.”
10 Ekim 2020 - 18:43

Rize’nin yeni İl Milli Eğitim Müdürü Engin EMEN;

“İNSANIN DOĞDUĞU YER MEMLEKETİ, HİZMET VERDİĞİ YER İSE KUTSALIDIR.”

Bir ay önce, Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Müfettişliğinden, Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan 30 yıllık eğitimci ve yönetici Sayın Engin EMEN, Rize Basınıyla tanışmak ve 12 Ekim Pazartesi günü, 2,3, 4, 8 ve 12. sınıflar ile genişleyerek devam edecek olan yüz yüze eğitime yönelik Rize’de görev yapan yazılı ve görsel ulusal ve yerel medya mensuplarını bilgilendirdi. Rize Öğretmenevinde kahvaltılı sohbet ortamında gerçekleşen tanışma ve bilgilendirme toplantısında katılan biz gazeteci ve yazarların yeni eğitim düzeniyle ilgili sorduğumuz sorulara oldukça detaylı bir şekilde cevaplar vermiş oldu.

30 yıllık Eğitim mesleği hayatının 22 yılını müfettiş olarak Türkiye’nin değişik illerinde sürdüren, Rize’nin yeni İl Milli Eğitim Müdürü sn. Emen’in mesleğiyle ilgili konulara hakimiyeti ve tecrübesini kendisini dinleyince dağarcığının ne kadar dolu olduğunu görebiliyoruz.

Rize’nin çiçeği burnunda yeni İl Milli Eğitim Müdürü sn. Engin Emen’in yazımın başlığı olan, “İnsanın doğduğu yer memleketi, hizmet verdiği ve doyduğu yer ise kutsalıdır.” sözünden bir hayli mutlu oldum. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı sn. Mustafa Kalender ve müdürlüğün diğer yönetici kadrolarının da katıldığı medya mensuplarıyla tanışma ve karşılıklı bilgi paylaşımında bulunma programında Pazartesi günü Türkiye genelinde başlayacak olan yüz yüze eğitimle ilgili yapmış olduğu açıklamaları özetle bilgilerinize sunuyorum.

İl Milli Eğitim Müdürü Engin EMEN, “Öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde eğitim öğretim çalışmalarına katılmaları sürecinde alınması gereken, Maske, mesafe ve temizlik ve de koronavirüs riskine karşı uyulması gereken 14 kuralı içeren maddelerle birlikte hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Bu noktada alınması ve olması gereken tüm tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Günlerdir, Rize’miz genelinde özellikle okul idarecilerinin ve öğretmenlerin eğitim öğretim süreci içerisinde gerek eğitim faaliyetleri, gerekse muhtemel olumsuzluklara yönelik her yönüyle ilgili birimlerimizle birlikte yaptığımız bilgilendirilmeleri toplantılarımızın ardından, ilimiz genelinde 12 Ekim'de yüz yüze eğitime geçilecek sınıflarda okullarımızın bu süreci de alınlarının akıyla yürüteceklerine olan inanıcımızı ifade etmeden geçemeyeceğim. Köy okullarımız ve okul öncesi eğitimle ilgili alınan son kararların öğrenciler ve aileler için büyük önem taşımaktadır. Köy statüsünde ilimiz genelinde 66 okul bulunmaktadır. Bu okullarımızın toplamında bu günkü rakamla 4433 öğrenci görülmektedir. Hepimiz için önceliğin güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamını hayata geçirmek ve tüm eğitim kurumlarında, sağlığa uygunluk ve sosyal mesafe ve her türlü hijyen konusunda gereken titizlikle ilgili görevliler bilgilendirilmiş ve tüm önlemlerimizi almış bulunmaktayız. Okullarımıza 32 bin maske dağıtmış bulunmaktayız. Gerek maske ve gerekse dezenfekte ve hijyen ürünleri noktasında hiç bir eksiğimiz ve sıkıntımız bulunmamaktadır. Şu da bir gerçektir ki, bütün dünyada belirsizliğini süründüren kovıd-19 sürecini en iyi yöneten ülke Türkiye’dir. Bu süreçte insanına en fazla değer veren ve imkan tanıyan ülke bizim ülkemizdir. Bunu DSO ifade etmektedir. Şehir merkezlerimizde seyreltilmiş eğitime haftada iki gün, köy okullarımızda ise haftanın 5 günü eğitim yapılacaktır. Ayrıca bir kısım köylerimizde var

olan ortaokullarımızın, 5,6,7 ve 8 sınıflarını pandemi kurallarına uygun olarak eğitime açıyoruz. Yine bu Pazartesi günü, Okul Pansiyonlarımızı öğrencilerimizin hizmetine açacağız. Özel Eğitim kurumlarımızda aynı kurallarda aynı tarihte eğitim veremeye başlayacaklar. Rize’miz genelinde açık öğretim hariç, eğitim ve öğrenim görecek olan 63 bin öğrencimiz bulunmaktadır. Şu bir gerecektir ki, eğitim emirle değil, gönülle olur. Bugün, Türkiye genelinde eğitim gönülle yapılmaktadır. Öğrencilerimize tablet sorunuza ise cevabım, tablet ve bilgisayar dağıtımı ile ilgili olarak, Sayın Valilimiz, Rize Belediyemiz ve Müdürlüğümüzün ve diğer ilgili birimlerin koordineli bir şekilde çalışması ile belirli kriterlere göre belirlenmiş öğrencilerimize bu ürünlerin ulaştırılacağı rakam ve bilgileri biz veremiyoruz. Bunu Bakanlığımız ve ya Valiliğimiz açıklayacaklardır. Tabletlerin hangi öğrencilere verileceği tespitini bakanlığımız açıklayacaktır. İlimiz tablet sayılarını sayın kıymetli Valimizin başkanlığında yapılan çalışmalar neticesinde bakanlığımızda vermiş bulunmaktayız. Tabletler İnternetle birlikte verilecektir. EBA programına uygun kullanılacaktır. TEKNOFEST'te alınan Türkiye birinciliği, Rize’miz ve eğitim camiamız için gurur kaynağımız olmuştur. İlimiz genelinde Eğitimde yakaladığımız ivmenin gün geçtikçe arttığını görmek, daima üretmek isteyen tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerin sonuna kadar yanlarındayız. Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimin ilimize, öğrencilerimize, ailelerine ve eğitim camiamıza Allah’tan hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. “şeklinde konuştu.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin EMEN kimdir?

1968 yılında Giresun’un Görele ilçesinde doğdu. İlk. Orta ve lise öğrenimini Giresun’da tamamladı.1988 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni bitirerek, Erzincan’a öğretmen olarak atandı. 1994 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Yöneticiliği ve Denetçiliği Bölümü’nü kazandı. 1998 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Yöneticiliği ve Denetçiliği Bölümü’nden mezun olup, Müfettiş yardımcısı olarak Niğde iline atandı. İlköğretim Müfettişliği Yeterlilik Sınavını kazanarak İlköğretim Müfettişi oldu.

2003-2009 yılları arasında Niğde Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.

Aynı dönemde Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ‘Eğitim Öğretim Programları Bölümü’nde yüksek lisans yaparak Tezli Yüksek Lisans Programını bitirdi. 2009-2015 yılları arasında İstanbul’da Müfettiş olarak, 2015 -2020 yılları arasında Sinop’ta Müfettiş olarak görev yaptı.

07.09.2020 tarihinde Rize İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Haber : Bayram Ali Kavalcı -Rize

YORUMLAR