Reklam

İLÇELERİN ÖZLEMLE BEKLEDİĞİ HİZMETTE GERİ SAYIM BAŞLADI

İLÇELERİN ÖZLEMLE BEKLEDİĞİ HİZMETTE GERİ SAYIM BAŞLADI

İLÇELERİN ÖZLEMLE BEKLEDİĞİ HİZMETTE GERİ SAYIM BAŞLADI
31 Temmuz 2022 - 17:15

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yaşayan vatandaşların şehir merkezine tek araçla ulaşımını sağlayacak Toplu Ulaşım Transfer Merkezi’nin yapımını tamamladı. TEKNOFEST organizasyonuna yetiştirilecek merkezin hizmete girmesine sayılı günler kaldı. Hem yolcular hem de minibüsçü esnafı, heyecanla açılışı bekliyor. Samsun-Kavak Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İlhami Emeksiz, yolcuların mağduriyetinin sona ereceği için mutlu olduklarını dile getirirken, Samsun-Bafra Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ahmet Can ise “Hizmeti görüyoruz ve başkanımızın arkasındayız” dedi.

17 ilçedeki alt ve üst yapı yatırımlarıyla kentin kronik sorunlarını çözmeye devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, bir yandan “Akıllı Şehir Trafik Güvenliği” projesi ile kent içi trafik diğer yandan da vatandaşların toplu ulaşım problemini ortadan kaldırıyor. Toplu Ulaşım Transfer Merkezi inşasıyla kentin önemli bir sorununa neşter vuran Büyükşehir Belediyesi, ilçelerle şehir merkezine tek araçla günü birlik ulaşım dönemini başlatmaya hazırlanıyor.

AÇILMASINA SAYILI GÜNLER KALDI
Atatürk Kültür Merkezi yanındaki alana konuşlandırılan yaklaşık 9 milyon TL’lik Toplu Ulaşım Transfer Merkezi inşaatını kısa sürede tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, ilçe minibüsleri için 13, havaalanı servis araçları için 3 çelik konstrüksiyonlu peron oluşturdu. 12 araçlık taksi durağı ve 72 araçlık açık otoparkı bulunacak merkezin çevre saha betonu, asfaltlama ve çizgi imalatları tamamlanarak, danışma, bekleme ve bilet satış ofisi de hazır hale getirildi. Kesin kabulü yapılmak üzere olan merkez, yakın zamanda düzenlenecek törenle hizmete girecek. 

BÜYÜKŞEHİR “YAPILAMAZ” DENİLENİ YAPTI
Minibüs esnaflarından Ali Çelik, “12 yıldır yapılamaz denilen proje yapılmıştır. Bu bir dirayet ve ufuk meselesidir. Bu yatırımla Büyükşehir Belediye başkanımız Mustafa Demir, en ince ayrıntısını düşünüp merkezdeki yol genişletme çalışmalarını tamamlayarak bize verdiği sözü yerine getirmiştir. Bakanlık tecrübesinin de olmasıyla halka önemli fayda sağlıyor. Artık zaman da para da kıymetli hale geldi. İnsanlar çalıştıkları iş yerlerine, öğrenciler fakültelerine, yaşlılarımız hastaneye en kısa sürede gitmek istiyor. Dolayısıyla yolcularımız için hızlı ve ekonomik ulaşım çok mühim.” diye konuştu.

HALK RAHATA KAVUŞACAK
Samsun-Bafra Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ahmet Can, “17 ilçedeki minibüs esnafı ve yolcular için yer yapılıyor.  Bafra halkı, direk ulaşımın hayata geçmesini bekliyor. Günler de azaldı. Her şey bitmiş. Hizmete girdiğinde şehir merkezine ulaşacağız. Maddi ve manevi yönden halka çok güzel bir hizmet yapıldığını düşünüyorum. Halk rahata kavuşacak. İlçelerde yaşayan insanlar birbirini görüp kaynaşacak. Hastaneye gitse bir günü yolda geçiyor. Uçakla günübirlik seyahat gibi insanlar işini görüp akşam dönecek. Büyük rahatlık olacak. Hizmeti görüyoruz ve başkanımızın arkasındayız” dedi.

HEM MİNİBÜS ŞOFÖRLERİ HEM HALK ÖZLEMLE BEKLİYOR
Yolcuların mağduriyetinin sona ereceği için mutlu olduklarını dile getiren Samsun-Kavak Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İlhami Emeksiz, “Yolcularımız çok mağdur oluyordu. Onları otogara bıraktığımızda ikinci bir araç arıyorlardı. Geri gelirken 2-3 araç değiştirmek zorunda kalıyorlardı. Ekonomik açıdan da büyük külfetti. Zaten ülkemizde kriz var. Halkımıza yazıktı, günahtı. 2-3 araç değiştirme devri bitiyor. Şimdi tek araçla şehir merkezine götüreceğimiz için daha az para ödeyecekler. Yani Kavak‘tan merkeze kadar başka araç değiştirmeden gitmiş olacak. Bu hem zaman hem de maliyet açısından yolcularımıza büyük avantaj sağlayacak. Yeni yolcu aktarma merkezinden çok memnunuz. Minibüsçüler olarak bize verdikleri desteklerden dolayı çok Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e çok teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullandı.


YORUMLAR