Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kurban Bayramı Mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kurban Bayramı Mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kurban Bayramı Mesajı
30 Temmuz 2020 - 14:02

Derin bir “manevi nefes” aldığımız; “yardımlaşma”, “el uzatma”, “kardeşlik” ve en önemlisi “kendini bulma” gibi hasletlerle zihinlerimizi doldurduğumuz çok özel bir zaman dilimine, Kurban Bayramı’na ulaşmanın sevinci içindeyiz.
 
Bir yandan yılların ihanet şebekeleri FETÖ ve PKK ile verdiğimiz mücadele, bir yandan güney sınırımızın hemen altındaki zulümden kaçarak Ayyıldızlı bayrağımızın gölgesine sığınan binlerce mazlumun emaneti; diğer yandan daha güçlü geleceğe hazırlanmanın, çocuklarımıza bir refah ülkesi miras bırakabilmenin gayreti.. İşte bütün bu sorumluluk, hem içinde bulunduğumuz dönemin, hem de bu “manevi nefes”’in kıymetini arttırmaktadır.
 
Bu Kurban Bayramı’nı diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise hiç kuşkusuz, Ayasofya’da kılınacak olan Bayram Namazı’dır. İşte bu bayram, eksiğimizin tamamlandığı, “tam” bir bayramdır. 
 
2020 Kurban Bayramı’nı böyle özel bir hale getirmişken elbette ki, bayram sevincimizin trafik kazası haberleriyle gölgelenmesini istemiyoruz. Bu sebeple, önceki bayramlarda olduğu gibi yine bir dizi tedbir ve denetim planladık. 
 
29 Temmuz ve 4 Ağustos tarihleri arasında 7/24 çalışma esasına göre 77 bin 545 trafik ekibi ve 162 bin 832 trafik personeli trafik güvenliğini temin etmek maksadıyla görev başında olacaktır. Bunun yanısıra şehirlerarası otobüs denetimlerini de sıklaştırdık. Son 3 yılın bayram tatillerinde kazaların yoğun olarak yaşandığı tesbit edilen 17 ildeki 20 güzergahta, tedbirleri daha etkin ve yoğun olarak planladık. Kaza yoğunluğu yüksek bölgelerin yanı sıra, ilave tedbir ihtiyacı olup olmadığının tespiti ve denetimi amacıyla; 29 polis başmüfettişi, 18 jandarma başmüfettiş-müfettişi, emniyet genel müdürü, genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarından oluşan 20 ekip görevlendirdik. Habersiz bir şekilde 1436 yolcu otobüsünü denetleyecek olan 718 sivil personeli ve rotasını belirledik. 89 saat helikopter, 1233 saat dron kullanma prensibiyle hava denetimlerinin ağırlığını artırdık. Bunun haricinde, sürücü ve yayalarımızın farkındalıklarının arttırılması maksadıyla SMS’ler, kamu spotları ve kampanyalarla vatandaşlarımız bayram süresince bilgilendirilmesine yönelik planlamalarımızı yaptık. Tüm bu denetimler, en üst düzeyde gerçekleştirilecek olup Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda tüm personelimiz temizlik, maske ve fiziki kurallara riayet edecektir. 
 
Elimizde olan bütün imkan ve kanalları kullanarak yaşanabilecek her olumsuz durum için alarmdayız. Vatandaşımızın huzur ve güven içinde bir bayram geçirmenizi temin etmek, elbette ki tek arzumuzdur. Ancak, tedbirlerin netice vermesi, her bir vatandaşımızın dikkati ve özenine bağlıdır. Özellikle trafik tedbirlerimizin yanına virüs önlemlerimizi ve dikkatimizi eklemek, maske-sosyal mesafe-hijyen üçgeni içinde kalmak, inanıyoruz ki bu bayramı en güzel şekilde geçirmemize vesile olacaktır. 
 
Bu vesileyle Aziz Milletimizin, tüm İslam Alemi’nin ve dünyanın bütün mazlumlarının Kurban Bayramı’nı kutluyor, bu özel günlerin tüm insanlığa mutluluk, sağlık ve huzur getirmesini diliyorum.
 

YORUMLAR