Reklam

Hüseyin Yayman: Biz bu acıyı birlik, beraberlikle aşacağız

Hüseyin Yayman: Biz bu acıyı birlik, beraberlikle aşacağız

Hüseyin Yayman: Biz bu acıyı birlik, beraberlikle aşacağız
19 Mart 2023 - 17:36

Anadolu Yayıncılar Derneği ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı öncülüğünde çok sayıda ulusal ve yerel gazeteci deprem bölgesi ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Hatay'a giden heyet, AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman ile görüştü. Yayman, "Biz bu acıyı birlik, beraberlikle aşacağız" dedi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ile İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu  ve Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa'nın da eşlik ettiği gazeteci heyeti Hatay'da incelemelerde bulundu. Heyet, AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman ile görüştü.

Yayman, "Hatay medeniyetlerin, kültürün, tarihin, lezzetin şehridir. Sizi böyle acının içerisinde sizleri ağırlamaktan üzgünüz. Bu güzel şehirde sizi bir bahar havasında davul zurna eşliğinde karşılamak varken sizi yas içerisinde karşılıyoruz. Bizimle beraber olduğunuz için teşekkür ederiz. Bizim çadıra, suya, konteynıra ihtiyacımız var ama bizim en çok şefkate, merhamete ve sevgiye ihtiyacımız var. Bu çok büyük bir deprem. İnsan kendini bu kadar çaresiz, yalnız ve zor durumda hissetmemişti. Tüm Türkiye bizim yanımızda oldu. Mustafa Kemal Atatürk 'Hatay benim şahsi meselemdir' dediği bir şehirdir. Hatay artık 85 milyonun şahsi meselesi oldu. Biz biriz ve beraberiz. Ateş düştüğü yeri yakar ama ateş 85 milyonun yüreğine düştü. Biz bu acıyı birlik beraberlikle aşacağız. Acımız ortaktır. Acımızın tarifi yoktur.Deprem hepimizin yakınlarını aramızdan aldı götürdü. Deprem siyaset üstü meseledir. Milli güvenlik meselsi olarak ele alınmalıdır. Hiçbir güç Türkiye'nin birlik ve beraberliğini ortadan kaldıramaz. Bizi unutmayın. Burada olun.Bizim yanımızda yer alın" dedi.