Reklam

HEYELAN TEHLİKESİ ÖNLENECEK

HEYELAN TEHLİKESİ ÖNLENECEK

HEYELAN TEHLİKESİ ÖNLENECEK
16 Ocak 2023 - 19:50

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaşım arterlerinden Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı için yeni bir proje hazırladı. Başkan Mustafa Demir, “Bulvar üzerindeki noktasal heyelan tehlikesiyle ilgili teknik incelemeleri tamamlayarak projemizi hazırladık. Bu sorunu da ortadan kaldırıyoruz. Çalışma bittiğinde Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı baştan aşağı yenileyeceğiz. Bulvar, şimdiki trafiğin 2 katını taşıyacak hale gelecek” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda geniş çaplı inceleme başlattı. Mevcut birimlerin dayanım yapısını, deformasyon özelliklerini, şev yüksekliklerini, çevre yük ve yapı etkileşimini ve zemin mekaniğini araştırdı.

İSTİNAT DUVARI YAPILACAK

Statik ve stabilite analizleri sonucunda geoteknik değerlendirmelerini yapan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, bölgede heyelan riskini ortadan kaldırmak için “Heyelan Önleme Projesi” hazırladı. Fore kazıklı istinat duvarının inşasıyla ilgili de düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, ihale sürecinin tamamlanmasını bekliyor. İhale edilmesiyle istinat duvarı, 4 ayda bitirilecek.

BULVAR YENİLENECEK

Heyelan önleme çalışmalarının sona ermesiyle Büyükşehir Belediyesi, 11.5 km uzunluğundaki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda yenileme projesine başlayacak. Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi kapsamında AFAD Kavşağı’nı yeniden düzenleyip dijital sistemle donatarak sinyalizasyonunu güçlendirecek. Projeyle sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanan bulvarın geometrisini düzeltecek belediye, genişliğini ise 40 metreye çıkaracak. 4 yol bağlantı geçişlerinde köprülü sistemler kurulacak bulvarda trafik daha akışkan ve kontrollü hale getirilecek.

GENİŞLİK 40 METREYE ÇIKACAK

Bu yıl başlaması planlanan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilk olarak heyelan önleme projesini bitireceklerini kaydetti. Başkan Demir, “Bulvar üzerindeki noktasal heyelan tehlikesiyle ilgili teknik incelemeleri tamamlayarak projemizi hazırladık. Bu sorunu da ortadan kaldırıyoruz. Bu ay içinde ihale ederek fore kazıklı istinat duvarının yapımına başlayacağız. Nisan ayı sonuna doğru çalışma bittiğinde Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı baştan aşağı yenileyeceğiz. Bulvarla ilgili çok güzel bir proje hazırladık. Genişliğini 40 metreye çıkarıyoruz. AFAD kavşağını üstten, tepeyi de alttan geçiyoruz. İki fazlı sinyalize dönel kavşaklar ve araç akışını engellememek için de yaya üst geçidi tasarlandı. Proje bittiğinde bulvar şimdiki trafiğin 2 katını taşıyacak hale gelecek” ifadelerini kullandı.