Reklam

“Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbiri amacına ulaşamayacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlamaları programında yaptığı konuşmada, “Ülkemizin bir süredir maruz kaldığı her saldırı, bir asır öncesindeki hesapların yeniden tedavüle sokulma çabasının ürünüdür. Milletimizin en sıkıntılı döneminde başaramadıklarını bugün yapabileceklerini sananlara derslerini her fırsatta veriyoruz. Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbiri de amacına ulaşamayacaktır” dedi.

“Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbiri amacına ulaşamayacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlamaları programında yaptığı konuşmada, “Ülkemizin bir süredir maruz kaldığı her saldırı, bir asır öncesindeki hesapların yeniden tedavüle sokulma çabasının ürünüdür. Milletimizin en sıkıntılı döneminde başaramadıklarını bugün yapabileceklerini sananlara derslerini her fırsatta veriyoruz. Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbiri de amacına ulaşamayacaktır” dedi.

“Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbiri amacına ulaşamayacaktır”
12 Şubat 2020 - 19:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Merkez Spor Kompleksi’nde düzenlenen Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlamalarına katılarak vatandaşlara hitap etti.

 

 

“MARAŞ’IN MÜCADELESİ VE CESARETİ TÜM ANADOLU’YU ATEŞLEDİ”

Kahramanmaraşlılara selamlarını gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ı ziyaretini gerçekleştirmek için 12 Şubat tarihini özellikle seçtiklerini, bugünün tam 100 yıl önce Maraşlıların, millî mücadele tarihinde çok önemli yeri olan bir destanı tarihe armağan ettikleri gün olduğunu söyledi.

“Meclisimiz tarafından ‘İstiklal Madalyası’ ve ‘kahraman’ unvanı ile onurlandırılan Maraşlıların bu gurur gününü kutluyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ile birlikte, Maraş kıyamının kahramanları; Sütçü İmam’ı, Arslan Bey’i, Rıdvan Hoca’yı, Senem Ayşe’yi, Çuhadar Ali’yi ve tüm istiklal sevdalılarını tazimle yâd etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millî mücadele yıllarının çok zor şartlarda yaşandığını, Maraşlıların 12 Şubat 1920 tarihinde kazandıkları zaferle, işgalci güçlerin Anadolu’da barınamayacakları tüm dünyaya ilan ettiğini dile getirerek, “Yenilgiye uğrattığı düşmanı önüne katıp kovalayan Maraş’ın üzerine, 12 Şubat sabahı güneş bir başka doğmuştur. Maraş’ın mücadelesi ve cesareti âdeta tüm Anadolu’yu ateşledi” dedi.

“BU MİLLETİN KARDEŞLİĞİNİ BOZMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK”

Maraş’ın, işgal altında yaşamaya karşı yükselttiği itiraz sebebiyle, tarih sayfalarına, “kendi kendini kurtaran şehir” olarak geçtiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu topraklarda bin yıldır bir ve beraber yaşayan, vatanı ve bayrağı, ekmeği ve suyu bir olan milletimiz, Maraş’ı, Antep’i, Urfa’yı, Van’ı, Bitlis’i, Bingöl’ü birlikte savunmuştur. ‘Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor’ dediğimiz kahramanlar, bu ülkenin tamamının evlatlarıdır. Çanakkale’de vatanı savunurken omuz omuza çarpışan, şehit olan, gazilikle şereflenen bu milletin kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’A YAPILAN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Harbi’nin lokomotif şehri Kahramanmaraş’a, geçen 17 yılda 33 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını vurgulayarak, “Her alanda kurduğumuz güçlü altyapı sayesinde Kahramanmaraş, bölgesinin yükselen yıldızı olarak bize güç ve gurur veriyor” diye konuştu.

Kahramanmaraş’a yapılan; eğitim, sağlık, yükseköğretim, spor, ulaşım, altyapı, içme suyu ve sulama yatırımlarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Andırın ve Pazarcık Devlet Hastaneleriyle birlikte 17 adet sağlık tesisinin yapımının devam ettiğini, 200 yataklı bir Fizik Tedavi Rehabilitasyon ile Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi inşa etmek için çalışmaları başlattıklarını, maliyeti 4,9 milyar lira olan; içinde 13 adet çift tünel, üç viyadük, dört kavşak ve üç köprünün yer aldığı Kahramanmaraş-Göksun yolunun eksiklerinin tamamlandığını bildirdi.

Kadirli-Andırın-Göksun yolu, Narlı-Pazarcık Ayrımı-Çağlayancerit yolu, Göksun-Elbistan yolu ve Afşin-Tanır-Kayseri yolunun bu yıl tamamlanacağını, Nurdağı’ndan geçen Mersin’den Gaziantep’e uzanan hızlı tren hattının da Kahramanmaraş’a uzandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hattı tamamladığımızda Kahramanmaraş-Gaziantep arası hızlı trenle 53 dakika, Adana arası 1 saat 30 dakika, Mersin arası iki saat olacak. Kahramanmaraş Havalimanına yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binasını inşa ettik” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’a son 17 yılda 1,6 milyar lira tarımsal hibe desteği verildiğini ve yaklaşık 5 milyar lira tutarında orman-su yatırımı yapıldığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 baraj ve iki göletin inşaat çalışmalarının devam ettiğini, şehrin içme suyu sorununu kökten çözdüklerini, Afşin’in ve 30 yerleşim yerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için de 74 kilometre uzunluğunda isale hattı inşa edildiğini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde de Kahramanmaraş’ı yeni projelerle, yatırımlarla desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

“BU MİLLETİN, EN ZOR GÜNLERİNDE TARİHİN EN BÜYÜK MÜCADELESİNİ VERDİĞİNİ UNUTANLAR VAR”

“Bu milletin, daha 100 yıl önce ‘ekmeksiz yaşanır vatansız yaşanmaz’ diyerek, en zor günlerinde tarihin en büyük mücadelesini verdiğini unutanlar var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin bir süredir maruz kaldığı her saldırı, bir asır öncesindeki hesapların yeniden tedavüle sokulma çabasının ürünüdür. Milletimizin en sıkıntılı döneminde başaramadıklarını bugün yapabileceklerini sananlara derslerini her fırsatta veriyoruz. Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbiri de amacına ulaşamayacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sinsi gayretlerden birinin örneği, geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu’nda yaşandı. Dünya genelinde kırmızı bültenle aranan bölücü teröristler, Avrupa Parlamentosu çatısı altında misafir edilip konuşturuldular. Maalesef bu etkinlikte HDP ve Saadet Partisi milletvekilleri de yer aldılar. Şimdi biz bu milletvekillerine ve partilere karşı bir işlem yapsak ortalığı ayağa kaldırırlar.  Hâlbuki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2009 yılında, İspanya’nın başvurusu üzerine önemli bir karara imza atmıştı. Terör örgütüyle organik bağı olduğu, terör eylemlerini kınamadığı, halkı devlete karşı tahrik ettiği gerekçesiyle, Batasuna Partisinin kapatılma kararı, mahkeme tarafından doğru bulunmuştu. Bu karar, terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayan, hatta daha ötesi terör örgütlerinin eylemlerini açıkça kınamayan partilerin demokrasilerde yerinin olmadığının en çarpıcı ifadesidir. Türkiye’nin bölücü terör örgütüyle arasına mesafe koyamadığı için kimi siyasi partiler ve siyasetçiler hakkında yürüttüğü hukuki sürecin doğruluğu, bu kararla teyit edilmiş oldu. Avrupa Parlamentosu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bu kararına açıkça aykırı bir tutum içindedir” diye ekledi.

“TÜRKİYE, HER ALANDA TARİHÎ BİR MÜCADELE YÜRÜTÜYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika Yüksek Mahkemesi’nin, PKK soruşturmalarıyla ilgili, terör örgütünü destekleyen mahiyette bir karar aldığını anımsatarak, “Bu gelişmeler, Avrupa Birliğinin ve Avrupa ülkelerinin terör karşısındaki samimiyetsizliğinin, ilkesizliğinin, çarpık duruşunun birer tezahürleridir. Kendi yargı organının kararlarına uymayan bir Avrupa Birliği’nin, ne güvenirliği ne de itibarı kalır” değerlendirmesinde bulundu.


Avrupa Birliğini ve Avrupa ülkelerini bir kez daha terör karşısında ilkeli ve onurlu bir duruş sergilemeye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, sınırları ötesindeki güvenlik koridorlarından ekonomiye kadar her alanda tarihî bir mücadele yürütüyor. Kahramanmaraş’ın güvenliği Suriye’deki mücadelemizin başarısından geçiyor. Akdeniz sahillerimizin güvenliği Libya’daki mücadelemizin başarısından geçiyor. Ekonomimizin selameti; üretimden ihracata, yatırımdan istihdama, savunma sanayinden yüksek teknolojiye kadar geniş bir alanda verdiğimiz mücadelenin başarısından geçiyor” dedi.

“DÜNYADA, BÖYLESİNE ÇOK SALDIRIYA MARUZ KALIP HÂLÂ DİMDİK AYAKTA DURABİLECEK BAŞKA BİR ÜLKE YOKTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son yıllarda karşı karşıya kaldığı olayları anımsatarak, “Dünyada, bu kadar kısa sürede böylesine çok saldırıya maruz kalıp da hâlâ dimdik ayakta durabilecek başka bir ülke ve toplum yoktur. Bize bu topraklarda bir yudum nefes almayı, bir damla su içmeyi, bir lokma ekmek yemeyi dahi çok görenleri hüsrana uğrata uğrata yolumuza devam ediyoruz. Ne yaparsanız yapın Türkiye 2023 hedeflerine Allah’ın izniyle ulaşacaktır”  diye konuştu.

Türkiye’nin bugün verdiği mücadelenin bir haysiyet mücadelesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dökülen her damla kanımız, alnımızdan yere düşen her damla terimiz kararlılığımızı biraz daha perçinliyor, güçlendiriyor. Kahramanmaraş’ın 100’üncü kurtuluş yıl dönümü törenlerindeki şu manzara, bu gerçeğin en somut örneğidir.  Bir kez daha 100’üncü kurtuluş yıl dönümünüzü tebrik ediyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda bir gül bahçesine düşercesine toprağa giren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR