Reklam

Hasan Karal'dan Öğrencilere Yaz Tatili Mesajı

AK Parti 24. 25. ve 26. dönem Rize Milletvekili Hasan Karal, sona eren 2018 -2019 eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hasan Karal'dan Öğrencilere Yaz Tatili Mesajı

AK Parti 24. 25. ve 26. dönem Rize Milletvekili Hasan Karal, sona eren 2018 -2019 eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hasan Karal'dan Öğrencilere Yaz Tatili Mesajı
14 Haziran 2019 - 21:49

Karal, açıklamasında “Öğrencilerin göstermiş oldukları başarı derslerine aittir. Başarısızlıklar onların nasıl bir insan olduğunu anlatmamaktadır. Bu vesileyle ebeveynlerimizin çocuklarına yönelik söylemlerinde kırıcı olmamaları gerekiyor. Onların öz güvenlerini yitirecek açıklamalardan kaçınmaları lazım.” Şeklinde konuştu.
 
Türkiye’de 18 Milyon öğrencinin karne heyecanı yaşadığını söyleyen Karal “ 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı sona erdi. Bu vesileyle başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve ailelerimiz açısından verimli bir eğitimin dönemini geride bıraktığımızı ümit ediyorum.” dedi.
 
Açıklamasında öğrencilere seslenen Hasan Karal “Geleceğimizin teminatı öğrenci kardeşlerimiz şunu unutmamalıdırlar ki, yarına sizlerin sayesinde umutla bakıyoruz. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi sizlerin üstün başarılarıyla sağlanacaktır. Çağdaş ve modern hayatın gerekliliğini hayatınıza idame ettirirken tarihinizi unutmayın. Geçmişini geleceğe sağlam temellerle oturtan bir nesil olarak sizler, ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için olmazsa olmaz varlıklarımızsınız.” Açıklamasında bulundu.
 
Hasan Karal açıklamasının sonunda velilere önemli uyarılarda bulundu. Karal “Bu karneler öğrencilerimizin eğitim hayatında göstermiş olduklarını başarının ölçütüdür. Bu karne yavrularımızın karakterinin ve hayatının tamamının ölçütü değildir. Bu bilinçle çocuklarımıza yaklaşarak onların olası kötü sonuçlarının iyiye doğru gitmesi yönünde çaba göstermeliyiz. Çocuklarımızın başarısızlıkları asla bir son değildir. Ne kadar başarısızlıkların başarıya doğru yönelmesini sağlarsak o kadar başarılı nesiller yetiştiririz. Bu kapsamda yavrularımıza edeceğimiz nasihatler, yapacağımız eleştiriler ve vereceğimiz eğitimler yapıcı olmalıdır. Unutmayınız ki, çocuklarımızın öz güvenlerini sarsarsak, bu geri dönülmez sonuçlar doğurabilir.  Öğrencilerin göstermiş oldukları başarı derslerine aittir. Başarısızlıklar onların nasıl bir insan olduğunu anlatmamaktadır. Bu vesileyle ebeveynlerimizin çocuklarına yönelik söylemlerinde kırıcı olmaları, onların öz güvenlerini yitirecek açıklamalardan kaçınmaları gerekiyor.” Dedi.
 

YORUMLAR