Reklam

GENÇLERE BÜYÜK YATIRIM

GENÇLERE BÜYÜK YATIRIM

GENÇLERE BÜYÜK YATIRIM
17 Eylül 2021 - 20:43


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Haini az olan bir memleket değiliz. İçimizde de epeyce var. İçerden veya dışarıdan ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizin yürüyüşünü, gençlerimizin istikbalini bir daha ipotek altına alamayacaklar” diyerek, “Bunu kimse başaramadı, başaramayacak. O dönem artık geçti. Biz bu bilinçle can tende akıl baştayken de Cumhurbaşkanımızla aynı yolda yürümeye devam edeceğiz. Şehrimizin dört bir yanında çalışıyoruz. Spor alt yapımızı da güçlendirmek için amatör takımlarımıza yönelik futbol sahaları, antrenman salonu, havuzu ile birlikte kapalı spor salonu yapacağız” dedi.

Mahalle buluşmaları programlarına dün akşam Yaşar Doğu Mahallesi ile devam eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yatırım, hizmet ve projeleri anlatırken, vatandaşlarında sorunlarını ve taleplerini dinledi. AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin’ de kendisine eşlik etti.

YIL SONUNDA İHALE EDİLECEK

Yaşar Doğu’nun ilçenin önemli mahallelerden biri olduğu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, çocuklarla, gençlerin spor ve eğitimle güçlendirilmesine yönelik başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçedeki kentsel dönüşüm yatırımlarını sportif altyapı ihtiyaçlarıyla birlikte planladıklarını anlattı. “Samsun’da en önemli gündemimiz bu; spor ve altyapı. Bu konuda şehrimizde çok önemli mesafe kat edeceğiz. Kentsel dönüşümle birlikte bütün bu sportif altyapı ihtiyaçlarını planlıyoruz. Gazi Devlet Hastanesi’nin karşısına büyük bir kapalı spor salonu yapacağız. İçerisinde 9 antrenman salonu, havuzu ve müsabakaların yapıldığı sahası olacak. Projesi bitmek üzere. Yılsonundan önce de ihale edeceğiz. Çevre mahallelerimizdeki çocuk ve gençlerimize de hitap edecek bu yatırımı çok önemsiyoruz“ ifadelerini kullandı.

TFF Kadınlar 1. Lig'de Samsun'u temsil eden İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor Kulübü’nün (YAB-PA) kullandığı Derebahçe futbol sahası ile ilgili de müjde veren Başkan Demir, “YAB-PA’nın kullandığı sahayı, amatör maçların da oynanabileceği güzel bir hale getireeğiz. Ayrıca İlkadım bölgesinde tribünleri ve soyunma odalarıyla birlikte ikinci bir saha yapmak için yer arıyoruz. İnşallah amatör maçların yapılabileceği iki tane sahamız olacak” dedi.

780 İŞ MAKİNESİ SAHADA

Samsun’un sorunlarına da değinen Başkan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yoktan var etmek gücü bizde yok ama var olanı da kanalize etmekle mükellefiz. Eksikliklerimiz varsa bunları sizlerden dinlemeye ve ihtiyaçlarınızı öğrenmeye geldik. Üzerimize düşeni yapma kararlılığındayız. Şehrimizin kangren olmuş bütün problemlerini pandemiye rağmen vizyoner bir şekilde, hiçbir vaadimizi ve projemizi iptal etmeden planlı programlı çözüyoruz. Gelirlerimiz düşmesine rağmen şuan sahada 500’ü fen işlerinde 280’i de SASKİ’ de olmak üzere 780 makine çalışıyor. Bütün mahallelerin yol alt yapısını 2023’de bitiriyoruz. Türkiye’de ilk. Merkezde de Saathane Meydanı’ndan başladık. İlçe minibüsleri için yolcu aktarma merkezi, akıllı kavşak, Subaşı, Gülsan’ daki kentsel dönüşüm, Canik, İlkadım ve Atakum’da SASKİ’ nin su ve kanalizasyon altyapısı ile asfalt çalışmaları da devam ediyor.“ 

ÜLKEMİZİN İSTİKBALİNİ  İPOTEK ALTINA ALAMAYACAKLAR

Geçmiş yıllardan kalan problemleri çözmek için ellerinden gelen bütün gayreti sarf ettiklerinin altını çizen Başkan Demir, “Haini az olan bir memleket değiliz. İçimizde de epeyce var. İçerden veya dışarıdan ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizin yürüyüşünü, gençlerimizin istikbalini bir daha ipotek altına alamayacaklar. Sizin sahip çıkmanızla bunu kimse başaramadı, başaramayacak. O dönem artık geçti. Ama Cumhurbaşkanımız bu gücü ise sizden alıyor. Yani gücünüzün farkında olmaya devam ediniz. Kim ne derse desin yapılan son anketlere göre oyumuz yüzde 50’nin üzerinde ve artışta. 20 yıldır gece gündüz dur durak bilmeden sizlere hizmet ediyoruz. Elhamdülillah. Ne yorgunluk ve ne de yılgınlık.  Klasik siyaset yapan politikacılardan değiliz. Makamların hizmet mekanizması olduğu bilincindeyiz. Biz bu bilinçle can tende akıl baştayken de Cumhurbaşkanımızla aynı yolda yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR