Reklam

GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞUNA UNESCO ÖVGÜSÜ

GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞUNA UNESCO ÖVGÜSÜ

 GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞUNA UNESCO ÖVGÜSÜ
17 Kasım 2019 - 13:50

Türkiye somut olmayan bir kültürel mirasını daha UNESCO’ya kazandırmak üzere artık gün sayıyor.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da gerçekleştirilecek UNESCO toplantısına sayılı günler kala Geleneksel Türk Okçuluğu için övgü dolu bir tavsiye kararı yayımlandı.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Değerlendirme Organının yayımladığı taslak kararda, Geleneksel Türk Okçuluğunun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne kaydedilmesinin kararlaştırıldığı, Türkiye’nin böyle örnek bir dosya sunduğu için tebrik edildiği ve geleneksel Türk Okçuluğunun tüm özelliklerini yansıtan tanıtım filminin de takdir ve övgüyle karşılandığı belirtildi. 

Süreç Devam Ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Geleneksel Türk Okçuluğu ile ilgili olarak üç yıl evvel çalışma başlatmış, geçtiğimiz yılın Mart ayında ise dosyayı İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesine kaydedilmek üzere UNESCO’ya sunmuştu.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi 14. Hükümetlerarası Komite Toplantısı’nda oylamaya sunulacak dosya için yayımlanan bu tavsiye kararı, Geleneksel Türk Okçuluğunun insanlığın ortak mirası ilan edileceğine dair beklentileri güçlendirmiş oldu.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da 9-14 Aralık’ta düzenlenecek toplantıya kadar dosyanın üyelik süreci devam edecek.

YORUMLAR