Reklam

GAOSB'YE 2 MİLYARLIK YATIRIM

Türkiye ekonomisinin Süper Ligi olarak nitelendirilen ISO 500 listesine giren Gaziantepli firma sayısının her yıl artıran Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, otoyol, OFSİM, Semt Polikliniği ve su projesi ve yenilenebilir enerji projeleriyle vizyonunu yükseltiyor. Yaklaşık 2 milyarlık bir yatırımın yapıldığı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde birçok proje 2022 sonunda hizmete açılacak.

GAOSB'YE 2 MİLYARLIK YATIRIM

Türkiye ekonomisinin Süper Ligi olarak nitelendirilen ISO 500 listesine giren Gaziantepli firma sayısının her yıl artıran Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, otoyol, OFSİM, Semt Polikliniği ve su projesi ve yenilenebilir enerji projeleriyle vizyonunu yükseltiyor. Yaklaşık 2 milyarlık bir yatırımın yapıldığı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde birçok proje 2022 sonunda hizmete açılacak.

GAOSB'YE 2 MİLYARLIK YATIRIM
08 Ağustos 2022 - 12:33

GAZİANTEP-BHA / SÜPER LİG'E GAZİANTEP DAMGASI

Birçok alanda devam eden projelerin 2022 yılı sonunda tamamlanacağını ifade eden Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, ''2018 yılında ISO 500 listesinde 24 firmamız yer alırken, listeye giren firma sayısı 2019'da 26'ya, 2020'de 29'a, 2021 'de ise 33'e yükseldi. Görüldüğü gibi Gaziantep her yıl ISO 500'deki firma sayısını düzenli şekilde artırarak başarısının tesadüf olmadığını göstermektedir. ISO 500 listesine giren firmaları incelediğimizde 158 firma ile İstanbul'un ilk sırada yer aldığını görüyoruz. İkinci sırada 41 firma ile Kocaeli, 3. sırada 40 firma ile İzmir, 4. sırada da 33 firma ile Gaziantep yer almaktadır. Gaziantep'in konum olarak dezavantajlarına rağmen başarısını sürekli artırması büyük bir alkışı hak etmektedir.' ' dedi.

KENT TRAFİĞİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

Otoyol bağlantı projesinin hızla deva etiğini belirten Başkan Şimşek, '' 28.02.2022 tarihinde yapımına başlanan Köprülü Kavşak Projemiz ile OSB'de günlük ortalama 4000-5000 ağır vasıta araçlarının otoyola bağlanabilmek için mesafe yaklaşık 8-12 km arası yol azalacak olup trafikte kaybedilen zaman minimize edilecektir. Şehir içi trafiği rahatlatacak ve ekonomik olarak maliyetlerde düşmeyi sağlayacak bu projenin 2022 yılının sonunda hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.'' diye konuştu.

4. ÇARŞI VE OSFİM PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

GAOSB'de yeni sosyal donatı alanları oluşturmak için büyük bir adım atıldığına da dikkat çeken Başkan Şimşek, ''GAOSB 2.kısım sosyal tesisler yanında 16.329 metrekare inşaat alanlı 4 bloktan oluşan 7 adet müstakil iş merkezi, 2 adet dükkan ve 24 adet ofis içeren OSFİM projesinin ihalesi Mart ayında yapılmış olup, 2022 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenmektedir. Büyümeye ve gelişmeye devam eden Gaziantep Organize Sanayi Bölgemizde, sosyal alanların yetersiz kalması nedeniyle büyük bir açığı kapatacak olan 4. ÇARŞI Projesi hayata geçiriyor. Üreten ve çalışan sanayicilerimiz ve işletmeler için eşsiz bir fırsat sunan bu projemizle daha yaşanabilir bir OSB hedefliyoruz. Toplamda 15 bin m² alan üzerine kurulacak olan 4. Çarşı projemizde 34 adet dükkan, 64 adet ofis, kat bahçeleri, taşıt problemini çözmek için de 180 araçlık kapalı otopark ve 150 araçlık açık otopark yapılacak olup ağustos ayı içerisinde başvurular alınmaya başlanacaktır. Yapının 2023 yılı içerisinde de hizmet vermeye başlaması ön görülmektedir.''

6. OSB İÇİN KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI !

6. OSB çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Şimşek şunları söyledi: ''Bölge Müdürlüğü’müze yapılan yoğun arsa tahsis talebi nedeniyle 1096 ha alan için 31.12.2021 tarihinde T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yer tahsisi için onayı alınmış olup yer seçimi işlemi 29.03.2022 tarihinde kesinleşmiştir. Bölge Müdürlüğümüz tarafından kamulaştırma çalışmaları başlamış olup hızla devam etmektedir.''

GAZİANTEP OSB’NİN PROSES SUYU İHTİYACININ FIRAT NEHRİ BİRECİK BARAJ GÖLETİNDEN

KARŞILANMASI AMACIYLA İSALE HATTI PROJESİHAYATA GEÇİRİLİYOR!

Büyüyen ve gelişen sanayi bölgemizin mevcut su kaynaklarının yeterli gelmemesi nedeniyle Fırat Nehri Gümüşgün Köyü – GAOSB Arası Ø1200 mm Çaplı Ana Kullanma Suyu Hattı Yapım İşi Projesi’ne başlanılmıştır. Ülke ekonomisine katkı sağlayacak bu proje ile küresel ısınmanın etkileriyle gerçekleşmesi muhtemel olan su kıtlığına karşı sanayicilerimize kaliteli suyu, daha ucuza ulaştırmayı ve ileride yaşanabilecek olan su sıkıntılarından etkilenmemelerin amaçlamaktayız.

Gaziantep OSB’nin sürekli gelişmesiyle sanayinin su ihtiyacı artmakta ve önümüzdeki yıllar için risk teşkil ettiğini ve bu konuda önemli bir projeyi hayata geçireceklerine de değinen Başkan Şimşek, '' Su sıkıntısının yaşanmaması için faaliyete geçirilecek bu proje ile su ihtiyacı garanti altına alınacak olup sanayide üretimin kesintisiz devam etmesi sağlanacaktır. Aynı zamanda Gaziantep OSB’nin mevcut su ihtiyacının büyük orandaki kısmının karşılandığı yeraltı su kaynak rezervi de korunmuş olacaktır. Projeye 2022 son çeyrek içerisinde başlanması ve 2024 sonunda tamamlanması öngörülmektedir.'' diye konuştu. (AYDIN AKYÜREK)

YORUMLAR