Reklam

Fenerbahçeli Futbolcu Hasan Ali Kaldırım’dan açıklama

Fenerbahçeli Futbolcu Hasan Ali Kaldırım’dan açıklama

Fenerbahçeli Futbolcu Hasan Ali Kaldırım’dan açıklama
25 Mart 2020 - 22:05

Fenerbahçe Futbol takımı kaptanı Hasan Ali Kaldırım, mobil bağlantıyla evinden beIN SPORTS’un sorularını yanıtladı ve şu ifadeleri kullandı: 

HEPİMİZ İÇİN ZOR BİR SÜREÇ
“Belki de tüm dünya aynı zamanda aynı problemi ilk defa yaşıyor. Hepimiz için zor bir süreç. Merakımdan biraz araştırdım. Yaklaşık 100 yıl önce İspanyol gribi yaşanmış. Dünya genelinde yaklaşık 50 milyona yakın insan hayatını kaybetmiş. Ümit ediyorum ki bugünlerde böyle bir şey yaşanmaz. 100 yıl önceki tıp ve bilim bu seviyede değildi. En kısa zamanda bu sorunun çözüleceğini ümit ediyorum.

VİDEO KAMERALI SİSTEMLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ
En son takımla birlikte perşembe günü idman yaptık. Cuma gününden itibaren evimizdeyiz. Sağ olsunlar hocalarımız en kısa zaman içerisinde bir platform kurdular. Bir uygulama üzerinden video kamera sistemi ile takım halinde çalışmalarımızı birbirimizi görerek sürdürüyoruz. 

Olağanüstü bir durum. Sürecin ne kadar devam edileceği bilinmiyor. Sporcu olarak 3 gün idman yapmadığımızda 4’üncü gün bunu hissedebiliyorsunuz. Kondisyon kaybını en az seviyede tutarak en kısa sürede maçlara başlayacağımızı ümit ediyorum. Önemli olan devletimizin ve bakanlarımızın söyledikleri kurallara uymak. Sporcular olarak, kendi evlerimize kapanarak tüm çalışmalarımızı evden yürütüyoruz.

Kişisel olarak maalesef çok iyi bir sezon geçiremedim. Aynı sakatlığı iki kere yaşadım. Bunda geçen senelerin maç sayısı, idman sayısı, vb durumlardan dolayı bu sakatlıkların olduğunu tahmin ediyorum. Bu süreç benim için de kolay değil. Maalesef bu salgını en iyi şekilde atlatabilmemiz için mental ve psikolojik olarak en iyi şekilde kalmamız lazım. 

NEDEN MUTLULUK DUYUYORSANIZ ONU YAPMANIZI TAVSİYE EDİYORUM
Daha önceden evimin bir bölümünü spor salonuna çevirmiştim. O yüzden biraz şanslıyım. Tabi herkes belki bu kadar şanslı değil ama sadece spor anlamında değil, insanları ne mutlu ediyorsa, neden keyif alıyorlarsa evlerinde onları yapabilmek, herkese yardımcı olacaktır. Neden mutluluk duyuyorsanız onu yapmanızı tavsiye ediyorum. Basketbol takımımıza, İdari Menajerimiz Cenk Renda’ya geçmiş olsun diliyorum. Sizin de bildiğiniz gibi dün akşam Galatasaray Spor Kulübü Yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Değerli eşi ve Fatih hocaya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Omuz omuza vererek, inşallah en kısa zamanda bu süreci atlatırız.

Son günlerde keyif aldığımdan dolayı her gün pasta yaptım. Kendi yemeğimi kendim yaptım. Bundan keyif aldığımı öğrendim. Puzzle yapıyorum, play station oynuyorum. Kitap okuyorum. İdman dışında bunlarla uğraşıyorum.

Annem ve babamla sürekli görüşüyorum. Almanya’da vaka sayısına göre ölüm oranı az. . Haberleri takip ediyorum. Dışarıda en fazla iki kişi gezebiliyor. Herkes aynı sıkıntıları yaşıyor.

HER ŞEYDEN ÖNCE İNSAN SAĞLIĞI
Bir spor branşının yürüyebilmesi için sporcuların sağlıklı olması. Aynı zamanda teknik heyet ve idari personelin sağlıklı olması. Onun dışında futbolu güzel kılan taraftar. Her şeyden öncelikli insan sağlığı. Ekonomi olarak da tabi ki ayrı parantez açmak lazım ama en önemlisi insan sağlığı. Sürecin ne kadar böyle devam edeceğini bilemiyoruz. Kendimizi en iyi şekilde hazır tutmamız lazım. Herkese büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu süreci en iyi şekilde anlatıp en kısa zaman futbola geri dönmek istiyoruz.  

HERKESİN İSTEĞİ EN KISA ZAMANDA SAHALARA DÖNMEK 
Tabi ki herkes etkilendi. Etkilenmemek mümkün değil. Böyle bir şey ilk defa yaşanıyor. Tabi ki (takım arkadaşlarımızla) görüşüyoruz, konuşuyoruz. İdman sırasında da video kamera sistemi ile birbirimizi görebiliyoruz. Herkeste bir soru işareti var ama tabi herkesin isteği en kısa zamanda sahalara dönmek. 

Dediğim gibi benim için şanssız bir sene oldu. Son 2-3 haftadır iyi duruma gelmiştim. Bireysel ne kadar çalışsanız da takım idmanı gibi etkili olmaz. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirip, takım halinde video kamera sistemi halinde yaptığımız antrenmanın dışında daha fazla çalışıp kendimi daha güçlü hale getirmeyi hedefliyorum."

YORUMLAR