Reklam

Ertuğrul Gazi Konal Giresun'un Elektrik Sorunlarını Bakana İletti

Ertuğrul Gazi Konal Giresun'un Elektrik Sorunlarını Bakana İletti

Ertuğrul Gazi Konal Giresun'un Elektrik Sorunlarını Bakana İletti
21 Kasım 2023 - 06:57

Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Plan Bütçe görüşmelerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar’tan Giresun’un elektrik hatları ve enerji akımı üzerindeki problemlerini dile getirerek, çözüm noktasında desteklerini istedi.

Teknolojinin üst seviyelerde olduğu bir çağda, Giresun’da ilçe, köy ve yaylalarında büyük elektrik sorunu yaşandığına dikkat çeken Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, “Birçok ilçe ve köylerimizde elektrik hatları çok eski yıllardan kalma, hatta elektrik hatlarının geçmesi için dikilmiş direklerin tam tersi durum olan tellerin direkleri ayakta tuttuğuna dair birçok örnek vardır. Trafo ve akım yetersizliği birçok ilçemizde büyük ölçüdedir” dedi.

“BU ÇAĞDA ARABA AKÜLERİYLE EVİNİN IŞIK SİSTEMİNİ ÇALIŞTIRAN İNSANLAR VAR”

Devletine, milletine bağlılık noktasında en üst seviyede her zaman kendini gösteren Doğu Karadeniz insanı çok bir şey beklemediğinin altını çizen Ertuğrul Gazi Konal, “Yolumuz düzgün olsun, suyumuz aksın, elektriğimiz yansın” diyen Giresun yaylalarında bugün bu çağda araba aküleriyle evinin ışık sistemini çalıştırmaya çalışan, süt ve süt ürünleri, dahası makine desteği alma ihtiyacı olan hastaları için jeneratörlerle enerji sağlamaya çalışan bir dizi yaylalarımız bulunmaktadır. Bazı yayla ve köylerimizde de vatandaşlarımız kendi hazırlattığı projelerle kendi cebinden yaptırdığı enerji hatlarını ilgili kuruma kabul ettiremediği için usulsüz elektrik tüketimi olarak tespit edilen gerçek fatura bedelinin 5 kat fazlasını ödemektedir. Hiçbir dönem, hiçbir zaman devletin 1 kuruşuna “Yetim hakkı.” diyerek, tamah etmeyerek katiyen kaçak elektrik kullanmayan Giresunlulara bu olumsuz durumun reva olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal konuşmasının devamında şunları kaydetti;

“İlgili dağıtım şirketi de kendince haklıdır. Bizim bölgemiz dağlık engebeli ve parçalı bir yapıya sahiptir; enerji hatlarının döşenmesi, bakımı, yatırım bedelleri diğer bölgelere göre Doğu Karadeniz’de maliyeti oldukça fazladır. Bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanımıza her dönem yüksek destek veren Giresun ve özellikle kırsal ilçe ve köylerimize desteklerinizi beklemekteyiz. Ortak hayvancılık ve tarım yaptığımız yaylalardan bilindiği üzere bu problem yalnızca Giresun’un değil, Ordu ve Gümüşhane’de de yaşanmaktadır. Çözüm olarak önceki dönemlerde planlanmış Karadeniz sahilinin 35-40 kilometre güney hattında Ordu, Giresun, Gümüşhane’ye uzanan yüksek gerilim hattının yatırım programına alınıp yapılması, akabinde bu hattan kuzey ve güney noktalarına dağıtım yapılması bölgeyi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Sizin bunu yapacak güçte ve vizyonda olduğunuzdan şüphemiz asla bulunmamaktadır sayın bakanım.” dedi.