Reklam

Erciyas Holding’in ürettiği hyperloop tüneline Teknofest’te büyük ilgi

Erciyas Holding’in ürettiği hyperloop tüneline Teknofest’te büyük ilgi

Erciyas Holding’in ürettiği hyperloop tüneline Teknofest’te büyük ilgi
02 Mayıs 2023 - 10:45

Türkiye’nin önemli yatırım gruplarından Erciyas Holding, 25-29 Nisan tarihleri arasında TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde ikincisi düzenlenen TEKNOFEST- ‘Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Hyperloop Boru Hattı ile bu yıl da yarışmacı takımlara altyapı desteği sağlıyor.

Erciyas, TÜBİTAK RUTE- Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü için farklı üniversitelerden 17 takımın yarıştığı organizasyonda öğrencilerin prototip araçlarını yarıştırabilmeleri için 208 metre uzunluğunda ve 1.2 metre çapındaki Hyperloop Boru Hattı’nı üretti. TEKNOFEST alanına kurulan Avrupa’nın en uzun prototip Hyperloop Yarışma Hattı, genç bilim meraklılarından ve ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. 

 Erciyas Holding İcra Kurulu Başkanı Emre Erciyas, ikinci kez yarının konsepti Hyperloop ile TEKNOFEST’te yer almaktan mutlu olduklarını belirterek, “Hyperloop konseptinin ülkemizde daha fazla tanınması, bilinmesi, gelişmesi ve gençlerimizin bu teknolojiye olan ilgilerinin artması adına üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bilim zaten merak etmekle, araştırmakla başlar gelişir. Dolayısıyla bilim meraklısı gençlerimizin bu teknolojiye olan ilgilerinin her geçen gün artması ülkemiz adına çok sevindirici. Çünkü, onların bu merakı bizlerin gelecek umutlarımızı güçlendiriyor” dedi. 

Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 2023 yılında da yine Türkiye’nin farklı illerinde bilim ve teknoloji meraklıları ile buluşmaya devam ediyor. TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘Hyperloop Geliştirme Yarışması’, 25-29 Nisan tarihlerinde TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde gerçekleştiriliyor. Lisans ve lisansüstü öğrencilerinde manyetik askılama teknolojileri alanında farkındalık oluşturulmasını; sürtünme faktörünün etkisinin azaltıldığı yenilikçi ulaşım araçlarının geliştirilmesini ve öğrencilere yeni nesil ulaşım teknolojileri konusunda bilgi birikimi kazandırılmasını amaçlayan teknoloji odaklı bir yarışma olarak tasarlanan ‘Hyperloop Geliştirme Yarışması’ bu yılda da ziyaretçilerden ve bilim meraklılarından büyük ilgi görüyor.  

Erciyas Holding olarak, iştirak şirketimiz Erciyas Çelik Boru ile 2017’den bu yana projenin yürütücüsü HyperloopTT şirketi ile iş birliği içinde çalışıyoruz. 2022’nin başında ise 5 kilometrelik gerçek boyutlu operasyonel Hyperloop hattı prototip projesinin yatırımcısı ve tedarikçisi olarak anlaşma imzaladık. Projede kullanılacak 4 metre çapındaki boruların teknolojisi, tasarımı ve geliştirme süreciyle ilgili yaklaşık 5-6 yıldır HyperloopTT şirketi ile beraber çalışıyoruz. Bu iş birliği kapsamında HyperloopTT ile boruların uygun ray hattı ile teçhiz edilmesine yönelik AR-GE çalışmalarımız var. Bu çalışmaların sonucunda ise, Hyperloop konseptine uygun boruları geliştiriyoruz.