Reklam
Reklam
Reklam

ENGELSİZ BİREYLERİN GÖRÜLMEYE DEĞER MUTLULUĞU

ENGELSİZ BİREYLERİN GÖRÜLMEYE DEĞER MUTLULUĞU

ENGELSİZ BİREYLERİN GÖRÜLMEYE DEĞER MUTLULUĞU
16 Mayıs 2025 - 18:16

Düzce Belediyesi’nin ev sahipliğinde her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Engelsiz Yaşam Pikniği bu yıl da yoğun ilgi gördü. Gölyaka Kültür Park’ta düzenlenen organizasyonda özel bireyler ve aileleri gönüllerince eğlendi.
Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ev sahibi olduğu, Çocuk Üniversitesi, Bilim Merkezi ve ilgili kurum temsilcilerinin de destek verdiği ‘Geleneksel Engelsiz Yaşam Pikniği’ Gölyaka Kültür Park’ta düzenlendi. Özel gereksinimli bireyler ve ailelerinin yoğun katılım gösterdiği organizasyonda müzik, yarışma, ikramlar ve hediyeler davetlilerle buluşturuldu.
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ve Talih Özcan, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Kılıç ve Okan Kaltu’nun yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri pikniğe katılarak özel gereksinimli bireyleri ve ailelerini yalnız bırakmadı.
“EN GÜZEL GÜNLERDE BİRLİKTE OLALIM”
Düzce Valisi Selçuk Aslan konuşmasında pikniğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek; “sizlerin her hizmete kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir ortam inşa etme anlayışıyla bu hafta Engelliler Haftası da olması dolayısıyla farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de Düzce Belediyemiz tarafından geleneksel hale getirilen Engelsiz Yaşam Pikniği ile ilimizin güzide turizm noktalarından biri, Gölyaka Kültür Park’ta buluştuk. İdaredeki temel anlayışımız Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; sevgi engel tanımaz diyerek tüm özel bireylerimizin eğitim, sağlık, ulaşım, kamusal hizmetlere erişim konularında yoğun bir gayret içinde çalışıyoruz. İnşallah güzel günler sizlerin olsun, o günlerde de bir arada oluruz. Bu organizasyonu geleneksel hale getiren Düzce Belediyemize, Başkanımız Dr. Faruk Özlü nezdinde tüm çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum, iyi eğlenceler diliyorum” ifadelerini kullandı.
“SİZLERLE OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM”
Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, konuşmasında özel bireylerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “bugün burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Emeği geçen başta Düzce Belediyemiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine şükranlarımı arz ediyorum. Bu özel günde sizler gibi özel insanlarla olmaktan çok bahtiyarım. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Kılıç da konuşmasında Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün selamlarını ileterek pikniğe katılanlara şunları söyledi: “Engelsiz yaşam pikniği kurumumuz ev sahipliğinde artık geleneksel hale getirildi. Bugün aramızda olamayan Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü, sizlere selamlarını iletti. Hepiniz hoş geldiniz, iyi eğlenceler diliyorum.”
Düzce’de faaliyet gösteren özel eğitim okulu öğrencileri, öğretmenleri ve ailelerinin katıldığı piknikte yarışma ve dans gösterileri düzenlenirken Kusursuz Kafe’nin çalışanları halk oyunu gösterileri ile büyük beğeni aldı. Organizasyonda ayrıca dondurma, şeker, patlamış mısır dağıtıldı, yüz boyama ve masa oyunları ile özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum