Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Ümraniye’de Yeşilay Danışmanlık Merkezi YEDAM’ın açılış törenine katıldı.















Yeşilay bünyesinde madde ve alkol bağımlılığı ile mücadele kapsamında, Ümraniye Belediyesi iş birliği ile kurulan merkezin açılışında Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ile Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da hazır bulundu. Bağımlı bireylere ve ailelerine rehabilitasyon desteği verecek olan ve dünyadaki benzer uygulamalar gözden geçirilerek, multidisipliner bir bakışla kurulan merkezin açılış töreninde Emine Erdoğan, bir konuşma yaptı.
“BAĞIMLILIKLAR GİBİ GENÇLERİMİZİ PENÇESİNE ALAN SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLEMEKTEDİR”
Yeşilay ile belediyelerin iş birliğinin önemine değinen Emine Erdoğan, “Toplumsal sorunlar karşısında hizmet birimleri açmak, yerel yönetimlerin sorumluluğudur. Hele de bağımlılıklar gibi gençlerimizi pençesine alan sorunlar, mutlaka çözüm beklemektedir” diye konuştu.
Dünya çapında 247 milyon kişinin uyuşturucu madde kullandığını hatırlatan Emine Erdoğan, uyuşturucu kullanımının çok erken yaşlara inmesinin, tüm toplumların ortak sorunu olduğunu vurguladı. Global olarak, uyuşturucu madde satışlarının yüzde 10’unun internetten, yasadışı bir pazar üzerinden yapıldığına dikkat çeken Emine Erdoğan, yapılan araştırmaların, alışveriş yapan kişilerin yüzde 5’inin, karanlık internet pazarıyla tanışmadan önce hiç madde kullanmadıklarını gösterdiğini ifade etti.
“SİBER SUÇLARLA MÜCADELEYİ ARTIRMALIYIZ”
“Yasadışı pazarlara erişiminin önüne geçilmesi için siber suçlarla mücadeleyi mutlaka arttırmalıyız. Bu karanlık dünya, ellerini çocuklarımızın üzerinden çekmeli” ifadelerini kullanan Emine Erdoğan, gençleri bağımlılıklara sürükleyen ruhsal boşlukların sanat, bilim ve sporla doldurulması gerektiğinin altını çizdi.
Bağımlılıklarla mücadelede özgün bir çalışma modeli ortaya koyan YEDAM’ın bağımlı bireyler için önemli bir adres olduğunu belirten Emine Erdoğan, şunları söyledi: “YEDAM, bilimsel temellere dayanan, uluslararası tecrübeyi özümsemiş bir yöntemle hareket ediyor. Tamamen ücretsiz ve mahremiyete sadık kalarak çalışmalarını sürdürüyor. Tütün ile mücadelede çok önemli bir başarı elde eden Yeşilay’ımızın uyuşturucu ile mücadele konusunda da büyük mesafeler alacağına inanıyorum. Gençlerimizi bataklıklara terk edemeyiz.”
Milletçe yürütülecek bir seferberlikle bu işin üstesinden gelinmesi gerektiğini vurgulayan Emine Erdoğan, bu sorunun çözümü için tüm kurum ve kuruluşları iş birliğine davet etti.
YORUMLAR