Reklam

Emine Erdoğan Cezayir’de bilgisayar laboratuvarı açtı

Emine Erdoğan Cezayir’de bilgisayar laboratuvarı açtı

Emine Erdoğan Cezayir’de bilgisayar laboratuvarı açtı
26 Ocak 2020 - 20:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cezayir’de TİKA Şehit Arezki Adjoud İlkokulu Bilgisayar Laboratuvarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Cezayir ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından donanım desteği verilen Arezki Adjoud İlkokulu’nu ziyaret etti.

Okulun bilgisayar laboratuvarının açılış törenine katılan Emine Erdoğan, çocukların gösterilerini izledi, sınıfları gezerek TİKA'nın yaptığı tadilat ve teknik ekipman destekleriyle ilgili bilgi aldı.

“21. YÜZYIL AFRİKA İÇİN DAHA İYİ BİR YÜZYIL OLACAKTIR”

Cezayir Kültür Bakanı Khalida Toumi'nin eşlik ettiği açılış töreninde bir konuşma yapan Emine Erdoğan, dost ve kardeş ülke Cezayir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “Afrika, doğal zenginlikleri, kültürel birikimi ve güler yüzlü insanlarıyla geleceğe doğru yürümektedir. Umut ediyorum ki, 21. yüzyıl Afrika için daha iyi bir yüzyıl olacaktır” dedi.

Yeni nesillerin, teknolojik imkânlarla ne kadar çok buluşursa o kadar çok geleceğe hazır olacakları ve o derece başarılı olacaklarını vurgulayan Emine Erdoğan, “İşte bugün, ülkemizin dostluk eli TİKA tarafından kurulan bu bilgisayar laboratuvarını açıyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Eğitim hayatlarına olumlu katkılar sağlamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Açılışta bir konuşma yapan Casbah Belediye Başkanı Ammar Zetili, Türkiye'ye ve TİKA'ya teşekkürlerini iletti. TİKA Başkanvekili Serkan Kayalar da okul ve TİKA'nın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Açılışta, Emine Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşi Hülya Çavuşoğlu ile Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın eşi Şule Akar da eşlik etti.

YORUMLAR