Reklam

Elazığ İçin Memur-Sen'den 500 Bin TL Bağış

Elazığ İçin Memur-Sen'den 500 Bin TL Bağış

Elazığ İçin Memur-Sen'den 500 Bin TL Bağış
01 Mart 2020 - 20:14

Elazığ merkezli deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki afet yönetimi çalışmalarında pek çok kurum ve kuruluş kenetlendi. Memur-Sen Konfederasyonu da 6,8’lik depremin iyileştirme çalışmaları için 500 bin TL nakdi bağışı AFAD’a iletti. Bağışın takdim edildiği toplantıya İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın İsmail Çataklı ve Memur-Sen Genel Başkanı Sayın Ali Yalçın katıldı.

Depreme müdahale çalışmalarında olduğu gibi iyileştirme çalışmalarında da kurum, kuruluş, belediye, STK, özel sektör, oda ve borsalar ile gönüllüler özveriyle görev almayı sürdürüyorMilli birlik ve beraberlik ruhu, depremden etkilenenlerin tüm ihtiyaçlarının karşılanmasında hızlandırıcı rol oynuyor.

Memur-Sen Konfederasyonu da deprem sonrası iyileştirme çalışmalarına katkı vermek için 500 bin TL’lik nakdi bağışı AFAD’a iletti. Bağışın takdim edildiği toplantıda, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 500 bin lira değerindeki çeki, İçişleri Bakan Yardımcımız İsmail Çataklı'ya sundu.

“Devletin Bütün İmkân ve Kabiliyetleri Deprem Bölgesinde”

AFAD Başkanlığı’nın Ankara’daki merkez yerleşkesinde düzenlenen toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcımız ve Memur-Sen Genel Başkanı’nın yanı sıra diğer ilgililer katıldı. Toplantıda konuşan İçişleri Bakan Yardımcımız Çataklı, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi, “Devletin bütün imkân ve kabiliyetleri deprem bölgesinde…” ifadelerini kullandı.

“Parasal Büyüklük Değil, Duyarlılık Önemli”

Bakan Yardımcımız sözlerini, "Memur-Sen'in yapmış olduğu destek bizim için önemli. Sadece parasal büyüklüğü anlamında değil, bu duyarlılığın taşınması, Memur-Sen Başkanımızın ve tüm çalışma arkadaşlarının bu hassasiyeti gösteriyor olması çok önemli. İşin manevi boyutu parasal değerinden çok daha önemli. Bu çalışmalara gönül ve destek veren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz." diye sürdürdü. Çataklı, Türk milletinin, afetzedelerimizin acılarını paylaşma adına gösterdiği duyarlılık ve hassasiyetin her türlü övgünün ötesinde olduğunu dile getirdi.

Yalçın: “Yardımcı Olmak Konusunda Kendimizi Sorumlu Addediyoruz”

Genel Başkan Yalçın ise Memur-Sen'in, Türkiye ve coğrafyada karşılaşılan doğal afet ve diğer felaketlere duyarsız kalmadığını işaret ederek, "Yaşanan süreçlerde duyarlı davranmak son derece önemlidir. Bu süreçlerde dil uzatmak değil, el uzatmak gerekir." ifadelerini kullandı. "Depremin devamında yaşadığı zorluklar nedeniyle evleri tahliye edilen, zarar gören tüm insanlarımızın elinden tutmak, yanında olmak, yardımcı olmak konusunda kendimizi sorumlu addediyoruz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR