“8 Mart’ın anlamında emek sömürüsüne karşı mücadele vardır”
8 Mart’ın anlamının önemine vurgu yapan Demirci, “8 Mart emekçi kadınlar günü biz emekçiler için anlamlı bir gündür. 8 Mart’ın anlamında emek sömürüsüne karşı mücadele vardır. İş cinayetleri vardır.
8 Mart 1908 yılında yine New York’ta “Cotton” tekstil fabrikasında kadın işçilerin daha iyi çalışma koşulları için greve çıkmalarıydı. Bu grevde patronlar kadın işçileri, dışarıdan destek görmelerini engellemek üzere fabrikaya kilitledi ve çıkan yangında 129 kadın can verdi.
İşte 8 Mart’ı anarken tekstilde çalışan, tarlada çalışan, evinde çalışan yani alnın teri ile ailesine, ülkesine emek harcayan kadınlarımıza daha insanca bir yaşam koşulları sunabilme yönünde de mücadele vermek zorundayız.
Ben 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Gününü kutluyor ve emek mücadelesinde yaşamını yitirenleri de saygıyla anıyorum” dedi.
Demirci’nin 8 Mart kutlamasında GMİS Mali Sekreteri Hikmet Gülşen ve Merkez Servisleri Şube Başkanı Cengiz Saraç ta hazır bulundular.
YORUMLAR