Reklam

ÇAYKURSPOR RAFTİNG TAKIMI VAN’DA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

ÇAYKURSPOR RAFTİNG TAKIMI VAN’DA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

ÇAYKURSPOR RAFTİNG TAKIMI VAN’DA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU
25 Ekim 2019 - 11:27

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Rafting Federasyonu ve Van Valiliği tarafından Van’ın Bahçesaray ve Çatak ilçelerinde, 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası'nın 2. ayak yarışları sonucunda, Açık Yaş Erkeklerde Çaykurspor Rafting Takımı Türkiye ikinciliği başarısını elde etti.

Dört gün süren yarışmalara Türkiye genelinden 62 kulüp takımından 600 sporcu katıldı. Van İline bağlı Bahçe saray ve Çatak Çayı’nda belirlenen parkurda düzenlenen yarışlara U19 Kanın ve Erkek, Açık Yaş Kadın ve Erkek, Mix ( karma) takımlardan oluşan 600 sporcu dört gün boyunca Nehir inişi, Sprint, RX (kafa kafaya) ve Slalom disiplinlerinde en iyi süreyi yapma adına mücadele verdiler. Yarışlar sonrası düzenlenen Kupa ve Madalya törenine Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti 23 ve 24. Dönem Van Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Bahçesaray Kaymakamı Muhammet Öztabak, Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Türkiye Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı, Van Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Çatak Belediye Başkan Vekili Yasemin Çebe, Bahçesaray Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Takmaz, Çatak Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çağatay Aydın, Ak Parti Çatak İlçe Başkanı Ahmet Arkan Kuncu, AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, Türkiye Rafting Federasyonu YK Üyesi Yaşar İçen, Bahçesaray İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Afan Orhan, Çatak İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ekrem Manto, Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şahin Taş, Daire Amirleri, Oda Başkanları, STK'ların temsilcileri, Rafting Hakemleri, Sporcular ve yüzlerce vatandaşlar katıldı. Yarışlar sonrasında Mix kategoride Muğla Sarsala A Takımı 1'in ci, Dalaman Sarsala B takımı 2'in ci, Hakkâri Cilo Rafting Spor Kulübü Takımı 3'ün cü, Açık Yaş Kadınlarda İstanbul Üniversitesi Takımı 1'in ci, Muğla Sarsala Takımı 2'in ci, Tunceli Pertek Takımı 3'ün cü, Açık Yaş Erkeklerde Rize Ali Paşa Spor Kulübü 1in ci, Rize Çaykur Spor Kulübü Takımı 2'in ci, Muğla Sarsala Spor Kulübü Takımı 3'ün cü, U19 Yaş Altı Erkeklerde Düzce Mehmetçik Spor Kulübü 1'inci, Van Çatak Belediyesi Spor Kulübü A Takımı 2'in ci, Rize Tunca Belediyesi Spor Kulübü 3'ün cü, U19 Yaş Altı Kadınlarda ise Tunceli Pertek Belediye Spor Kulübü Takımı 1'in ci, İstanbul Ataşehir Doğa Spor Kulübü Takımı 2'in ci ve Muğla Sarsala Spor Kulübü Takımı 3'ün cü oldu.

Yarışma sonunda Van Valisi ve Van Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin BİLMEZ’in katılımıyla düzenlenen törende dereceye giren takımlara kupaları verildi. Madalya ve kupalarını alan takım sporcuları, Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçik'e destek için asker selamı verdi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

YORUMLAR