Reklam

ÇAYKUR’UN YENİ ÇAY SATIŞ VE TADIM MAĞAZASI BAKAN TARAFINDAN AÇILDI

ÇAYKUR’UN YENİ ÇAY SATIŞ VE TADIM MAĞAZASI BAKAN TARAFINDAN AÇILDI

ÇAYKUR’UN YENİ ÇAY SATIŞ VE TADIM MAĞAZASI BAKAN TARAFINDAN AÇILDI
19 Temmuz 2019 - 22:19

Bir dizi çalışma programı kapsamında Rize’ye gelen, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından, Müftü Mahallesi Menderes Bulvarı, Genel Müdürlük girişinde yeni yapılan, Çaykur Çay Satış ve Tadım mağazasının açılışını, Çaykur Genel Müdür Vekili ve Çaykur YK Üyesi Yusuf Ziya ALİM’le birlikte yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, bakanlığıyla ilgi bir dizi çalışma programı kapsamında geldiği Rize’de, Çaykur Genel Müdürlüğünü ziyaret etti. Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Dr. Turgay Turna, Çaykur Daire Başkanları ve diğer yetkililer tarafından karşılan Bakan Yardımcısı Özkaldı, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Çaykur Cumhuriyet Çay Fabrikasındaki siyah ve yeşil çay üretim tesislerini gezerek, kendisine çay üretimiyle ilgili detaylı bilgiler verildi.

Çaykur Çay satış ve tadım reyonu açılışının ardından, Çaykur Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünün bulunduğu, Ziraat Çay bahçesinde, yerli ve yabancı turistlerin Rizeyi ziyaretlerinde çay üretim işlemleri aşamalarının tanıtıldığı, Mini çay üretim fabrikası ile ilgili bilgi veridi. Çaykur çay fidanı üretim seralarını ve çay bahçesini gezen Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’ya, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim tarafından uzun bir geçmişe sahip olan, Çaykur çay enstitüde yapılan çalışma ve hizmetlerle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Çaykur’un yeni konsept olarak ilk defa Genel Müdürlük girişinde hizmete açtığı çay satış ve tadım mağazasının açılış töreninde konuşan, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akif ÖZKALDI,”Çaykur ülkemiz ve bu bölgemiz için çok önemli bir marka değerimizdir. Sayın Genel Müdür Yusuf Ziya Alim’in bize vermiş olduğu bilgilerde şuanda açılışını yapmakta olduğumuz yöre mimarisine uygun yapılan bu satış ve tadım mağazalarının Türkiye’nin her ilinde Çaykur bayilerimiz kanalıyla yapılmasına devam dilecektir. Bu gibi bir çalışmanın her ilimizde gerçekleşmesi noktasında tüketicilerimiz Çaykur’un onlarca çeşit çayını bu satış reyonlarında tadacak ve satın alma kolaylığına erişecektir. Bu gibi yeni çalışma konseptleriyle, Dünya markası Çaykur daha çok üreten, daha çok satan, daha çok tüketilen bir marka olarak çayımızı dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Yine Sn. genel Müdürün bahsettiği, yeşil çaydan üretilen pudranın insan sağlığına faydaları için başta dondurma ürünleri ve çeşitli gıda ürünleri katılması noktasında önemli çalışılmalarının tamamlanmış olmasından da mutluluk duymaktayız. Bu gayretli ve çok detaylı çalışmalarından dolayı sn. Genel Müdür Yusuf Ziya Alim’i ve ekibini tebrik ediyorum. ”dedi.

Daha sonra, Çaykur Genel Müdürlüğü binasına geçen, Bakan Yardımcısı Özkaldı’ya ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim tarafından Çaykur’un ürettiği çeşitli çay ürünlerinden hediye etti. Bakan Yardımcısı Özkaldı’da, Çaykur Genel Müdürü Alim’e bakanlığın bünyesinde bulunan çeşitli tarım kuruluşlarında üretilen ürün çeşitlerinin yer aldığı sepeti hediye etti. Genel Müdürlük makamındaki ziyaret anısındaki deftere, ÇAYKUR ziyaretiyle ilgili duygu ve düşüncelerini kaleme aldı.

Çaykur’daki çalışma programını tamamlayan, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akif ÖZKALDI, daha sonra beraberinde bulunan, Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Ahmet İpek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta, Tarım ve Orman Bakanlığı Rize İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte, Fırtına Deresi’nde (Zilkale) Balık Salım gerçekleştirme törenine katılacak.

Haber: Bayram Ali Kavalcı-Fotoğraflar: Mehmet Kaptan Erbaş

YORUMLAR