Reklam

ÇAYKUR’UN ETRAFINI SÜSLEYEN YENİ ÇAY FİDANLARI BİR HAYLİ BEĞENİLDİ

ÇAYKUR’UN ETRAFINI SÜSLEYEN YENİ ÇAY FİDANLARI BİR HAYLİ BEĞENİLDİ

ÇAYKUR’UN ETRAFINI SÜSLEYEN YENİ ÇAY FİDANLARI BİR HAYLİ BEĞENİLDİ
24 Haziran 2019 - 22:59

ÇAYKUR’UN ETRAFINI SÜSLEYEN YENİ ÇAY FİDANLARI BİR HAYLİ BEĞENİLDİ

Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya ALİM’ın talimatıyla, Çaykur Genel Müdürlüğü binasının bulunduğu Ekrem Orhon Mahallesi, Menderes Bulvarında ki yönetim binasının dört bir yanına dikilen çay fidanlarıyla, Çaykur Genel Müdürlüğü binasının etrafı çay bahçesi görünümüne burundu.

Çaykur deyince, çayın akla geldiği, Çaykur Genel Müdürlüğü yönetim binasının etrafında bulunan toprak alanların çoğunluğuna dikilen taze çay fidanları, gerek görsel olarak, gerekse Rize ve Çaykur denilince ilk akala gelen çay bitkisiyle süslenmesi, bilhassa yazın Rize’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğunlukta olduğu yaz mevsiminde en çok görmek ve tanımak istedikleri yaş çay bitkisinin şehrin merkezindeki Çaykur Genel Müdürlüğünün dört bir tarafına dikilmesi kararı vatandaşlar tarafından takdir ve sevinçle karşılandı.

Türkiye’nin en doğal şehri ve Çayın başkenti olarak bilinen Rize’ye iki, üç yılda bir ailece gezmeye geldiğini, Çaykur çay satış reyonundan çay satın aldığını söyleyen Malatyalı Celal Koyuncuoğlu, “Rize’yi ailece çok seviyoruz. Rize’nin çayı, bizim kayısımız dünyaca meşhurdur. Rize’ye geldiğimde Çaykurda görev yapan dostlarımı ziyaret ederim, hediyelik çay satın alırım. Birkaç yıl öncesine kadar neden Çaykur Genel Müdürlüğünün bulunduğu binanın etrafını çay bitkisi değil de, çeşitli ağaç ve çiçeklerle süsülüyorsunuz diye sormuşumdur. Bu yıl geldiğimde gördüm ki, Çaykur Genel Müdür Vekili sn. Yusuf Ziya Alim beyin, almış olduğu karar neticesinde Çaykur’un etrafına, Çaykur İdari ve Sosyal İşler Dairesi tarafından diktirmiş olduğu binlerce taze çay fidanları hemen dikkatimi çekti. Genel Müdür Alim’i kutluyorum. Rize’ye gelen çay bitkisini, sadece şehrin yamaçlarında, dağlarında görmemeli, başta Çaykur'un önünde ve şehir merkezinin birçok noktasında görmek istediği anda görmelidir. ”dedi.

Her hangi bir vesileyle Çaykur Genel Müdürlüğü binasına gelen, üretici ve şahıslara Çaykurun girişini ve etrafını süsleyen yaş çay fidanlarının kurumla tamı tamına özdeşleşmesine vesile olan, Çaykur Genel Müdürü Vekili Yusuf Ziya Alim’i tebrik ettiler.



Haber ve Fotoğraflar: Bayram Ali Kavalcı


YORUMLAR