Reklam

ÇAYKUR, SRİ LANKA İLE ÇAY SATIŞINDA İŞ VE GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAK

ÇAYKUR, SRİ LANKA İLE ÇAY SATIŞINDA İŞ VE GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAK

ÇAYKUR, SRİ LANKA İLE ÇAY SATIŞINDA İŞ VE GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAK
30 Ekim 2019 - 20:18

Çayı ile ünlü Asya ülkesi Sri Lanka, ÇAYKUR’la kuru çay satışı noktasında dünya genelinde güç birliği ve iş birliği yapmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en fazla çay üreten ülkeler arasında 4. ve 5. sırada yer alan Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti ile Türkiye güçlerini birleştirerek rekabet etmek yerine iş birliği yaparak dünya Kuruçay pazarındaki paylarını arttırmak istiyorlar.

Bir dizi ziyaretler için bölgede bulunan Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Türkiye Büyük Elçisi Mohamed Rizvi Hassen beraberinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili ve aynı zamanda Sri Lanka Trabzon Fahri Konsolosu olan Atilla Ataman ile birlikte Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’i ziyaret edip karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Çayda dünyanın tanınmış en büyüyk iki ülkesi olan Türkiye ve Sri Lanka olarak kuru çay satışı konusunda rekabet etmek yerine güçlerini birleştirerek dünya kuru çay pazarındaki paylarını arttırmaları gerektiğini belirtti. Sri Lanka’nın Türkiye pazarına girmek yerine birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim: “İki büyük çay üreticisi ülke olarak gücümüzü birleştirerek tüm dünyaya hitap eden yeni ürünler piyasaya sunabiliriz. Sri Lanka çayı getirilirse burada Türk çayıyla harmanlanabilir ve buradan diğer ülkelere ihraç edilebilir.” dedi.
Haber: Bayram Ali Kavalcı

YORUMLAR