Reklam

Çaykur Rizespor'un Yeni Transferinden Gövde Gösterisi

Yeşil-mavililer yeni transferlerini basına tanıttı.

Çaykur Rizespor'un Yeni Transferinden Gövde Gösterisi

Yeşil-mavililer yeni transferlerini basına tanıttı.

Çaykur Rizespor'un Yeni Transferinden Gövde Gösterisi
22 Eylül 2023 - 21:55

Çaykur Rizespor’un Yeni Transferinden Gövde Gösterisi

17 YENİ İSİM

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, dün yeni transferlerini basına tanıttı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın da katıldığı tanıtımda Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı İbrahim Turgut’un yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ve basın mensupları da yer aldı. 17 yeni ismi kadrosuna katan Yeşil-Mavililer’de başkan İbrahim Turgut yaptığı açıklamada, yeni sezona başladıkları günden itibaren çok yoğun bir tempoyla çalıştıklarını ifade etti. Turgut, “Sayın Valim İhsan Selim Baydaş kulübümüzü ziyaret ederek bizleri şereflendirdi. Kendisi Spor Bakan Yardımcılığı yapması hasebiyle de bu konularda çok deneyimli bir büyüğümüz. Kendisinden inşallah çok istifade edeceğiz. Yeni sezona başladığımız günden bu güne kadar çok yoğun bir tempoyla çalıştık. Yeni sezon planlaması kapsamında kadromuza 17 oyuncu kattık. Bu oyunculardan 2 genç kardeşimizi kiraya verdik. Çeşitli nedenlerle de 23 oyuncumuzla yollarımızı ayırdık. Hayallerimizin ilk aşamasına çok büyük çaba sarf ederek ulaştık. Göreve geldiğimizde gerçekleştirdiğimiz birlik ve beraberlik yürüyüşünün ne kadar önemli bir adım olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz.

BİR DAKİKA BOŞA GEÇİRMEDİK

O gün bizimle birlikte gülen Rizeliler kadar işi nedeniyle aramızda olamayanların desteğini her zaman yanımızda hissettik. Onca zorluğa rağmen yeniden Süper Lig’e dönebilmenin en önemli etkeni güçlü dayanışmamız olduğunu belirtmeliyim. 1 yıl aradan sonra şampiyon olmanın sevincine kapılmadan acilen çalışmalara başladık. Çünkü üstlenmiş olduğumuz görevin ne denli büyük sorumluluk taşıdığını biliyoruz. Bu nedenle bir dakika bile boşa geçirmeden çalışmalara devam ettik. Çünkü önemli gerçeklerimiz var. Başta Rize’ye büyük sevgi duyan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır işler yapmamız gerekiyor. Güçlü bir Türkiye için dünyanın dört bir yanındaki sorunlarla mücadele ederken her fırsatta Rize’yle ilgili konuları takip etmeye özen gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza layık olacak adımlar atmalıyız. Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Rizeliler için çalışmalıyız. Şampiyonluk sevincimizin ardından yeni sezon planlamasına geçtik. Teknik direktör olarak büyük çoğunluğumuzun arzu ettiği gibi İlhan Palut hocamızı takımın başına geçirdik. Kadromuzda birçok oyuncumuzun sözleşmesi sona ermişti ayrıca bazı oyuncularla da devam etmeme kararı aldık.

ACELE ETMEDİK

Bu bağlamda çok sayıda transfere ihtiyacımız vardı. Hocamızla yaptığımız toplantıların ardından transfer politikamızı belirledik. Amacımız yeni bir kadro kurarken geleceğin takımını da oluşturmaktı. Bizim ve hocamızın ortak kararı takıma çok yönlü oynayabilecek oyuncular katmaktı. Bu doğrultuda çok geniş bir futbolcu havuzu oluşturduk. Acele etmeden büyük bir sabırla transfer politikamızı uygulamaya soktuk. Çeşitli araştırmalar sonucu transfer etmeye karar verdiğimiz oyuncuların tamamını hocamızın onayını alarak gerçekleştirdik. Bize önerilen birçok futbolcuyu da hocamızın onayı olmadığı için transfer etmedik. Yönetim olarak çok iyi bir süreç geçirdik. Yönetim adına görev yapan transfer komitemiz ve hocamız büyük emek sarf etti. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Yoğun çalışma temposuna rağmen deneyimlerini bizimle paylaşan, engin tecrübesiyle bize destek olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a da şükranlarımızı sunuyorum. Bizim önceliğimiz bilinen isimlerden ziyade geleceğimizi oluşturacak genç ve yetenekli oyuncuları takımımıza kazandırmaktı.

ZAMANA İHTİYAÇ DUYUYORUZ

Başarıya aç aynı zamanda dünya çapında kabul görmüş isimlere yöneldik. Şu an Süper Lig’in en genç takımıyız. Kadromuza kattığımız genç oyuncuların gelecek adına Rizespor’a çok büyük katkı sunacağına inancımız tamdır. Genç isimlerin yanına tecrübeli isimleri de kattık. Transfer sürecinde birçok kez Avrupa takımlarıyla da yarıştık. Vasat oyuncuları transfer etmek kolay ancak belirli bir seviyenin üzerindeki oyuncular mali şartların dışında belirli koşulları da önemsiyorlar. Transfer etmek istediğimiz 5-6 oyuncu için uzun uğraşlar verdik. Parasal olarak anlaştığımız halde bazı oyuncuların transferleri sosyal nedenler ile gerçekleşmedi. Futbol şehri olmak için bu handikapları birlikte aşmak gerekiyor. 5 haftalık süreçte takımımız bizi mutu etti. Bizim bu yıl kurduğumuz kadro uzun yıllar bizim iskelet kadromuz olacak. Takımımızın sahadaki futbol beğeni kazandı. Rizelilere yeniden heyecan duymayı sağlamıştır. Çok sayıda oyuncumuzun geç katılması nedeniyle zamana ihtiyaç duymaktayız. Her geçen hafta daha iyi olacağız. Şehrimize karşı üstlenmiş olduğumuz sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Birlik olmaya devam ettikçe çok önemli başarılar elde edeceğimizden şüphemiz yoktur. Dayanışmanın oluşturduğu ve taraftarımızın örnek desteğiyle lige renk katacağımıza inanıyoruz” dedi.