Reklam

Çaykur Genel Müdürü Alim ''Üreticimizin her zaman yanında yer aldık ''

Çaykur Genel Müdürü Alim ''Üreticimizin her zaman yanında yer aldık ''

Çaykur Genel Müdürü Alim ''Üreticimizin her zaman yanında yer aldık ''
21 Ağustos 2021 - 17:09

Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya ALİM;

BİR KİLOGRAM DAHA FAZLA ÇAY ALABİLMEK İÇİN TÜM FABRİKALARIMIZ 24 SAAT TAM KAPASİTE ÇALIŞTI

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 2021 yılı yaş çay kampanyası, 1.sürgün boyunca ve tamamlanmak üzere olan 2.sürgün boyunca da üreticilerin mağduriyetini önlemek için tüm imkanlarımızı seferber ettik.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

ÇAYKUR, geçen yıl ki yaş çay kampanyası ikinci sürgün döneminde 272 bin 491 ton yaş çay alırken, bu yıl aynı dönemde üreticilerden şu ana kadar 295 bin 87 ton yaş çay alım seviyesine ulaştı. Bu yıl ilk iki sürgün döneminde önceki yılların çok üzerinde yaş çay alımı mubayaası gerçekleştiren Çaykur, bu yılda üreticilerin yanında yer alarak mağdur olmamaları için tüm imkanlarını kullanma noktasında büyük çaba sarf etti.


Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 2020 yılının ilk sürgünde 246 bin ton yaş çay alımı yaparken, bu yılın aynı döneminde ise 314 bin 500 ton yaş çay alımı seviyesine ulaşmış oldu. 2020 yılı ikinci sürgün döneminde ise üreticilerden 272 bin 491 ton yaş çay alan Çaykur, bu yılın aynı döneminde ise şu an kadar 295 bin 87 ton alıma ulaştı. İlk iki sürgün döneminde önceki yılların çok üzerinde yaş çay alımı gerçekleştiren Çaykur, üreticilerin mağdur olmamaları için tüm fabrika ve ilgili birimlerinde seferberlik ilan etti.


Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM, kampanyanın ilk gününden bugüne kadar titizlikle sürdürdükleri yaş çay alımlarında üreticilerin yaş çay ürünlerinde hiç bir mağduriyet yaşamamaları noktasında yoğun bir mesai harcadıklarını söyledi. Günlük kapasitelerin üzerine çıkıldığını hatırlatan, Çaykur Genel Müdürü ALİM “Bu yılın ilk sürgün döneminde 314 bin 500 ton yaş çay alımı gerçekleştirdik. Aynı hassasiyet ve kararlılıkla ikinci sürgüne başladık. Bu süreçte yaşadığımız sel afetleri oldu. Bir kısım fabrikalarımızda selden meydana gelen arızalar ve zararlar oluştu. Gece, gündüz demeden bu arızları ve fabrikaların çevrelerinde taşkınlar sonucu meydana gelen tonlarca çamur patakları, su baskınları, selin getirdiği ağaç ve türevleri gibi tonlarca çöpleri temizleyerek fabrikalarımızı bir, iki gün içinde hızlı bir şekilde tekrar üretime kazandırdık. Buna rağmen hiçbir aksamaya mahal vermeden yoğun bir alım kampanyası yürüttük. Hep üreticimizin hep yanında olduk. Görevimiz gereği, olmaya da devam edeceğiz.Bir kilogram daha fazla yaş çay alabilmek adına fabrikalarımız 24 saat tam kapasite çalıştı. Dur durak demeden yaş çay alımlarımızı sürdürdük. 2020 yılı ikinci sürgün döneminde 272 bin 491 ton yaş çay alırken bu yıl aynı dönemde şu an kadar 295 bin 87 ton yaş çay alımına ulaştık. Bölgemizin gözbebeği olan ÇAYKUR’umuz her daim üreticilerin yanında yer alarak, yaş çay alımlarına devam edecektir. Ne yaptıysak ve yapıyorsak, çay ve üretici içindir. Önceki yılların çok çok üzerinde gerçekleştirdiğimiz alımlar, üreticimizin yanında olduğumuzu, devlet olarak mağdur olmamaları için büyük çaba sarf ettiğimizin göstergesidir. Tüm ekibimle birlikte üreticilerimiz için fedakârca çalışmayı sürdüreceğiz. Bize her daim destek veren siz değerli çay üreticilerimize ve özveri ile mesai yapan tüm çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. “dedi.







 


YORUMLAR