Reklam

Çaycuma ile Tataristan Agryz

Çaycuma ile Tataristan Agryz

Çaycuma ile Tataristan Agryz
17 Nisan 2024 - 16:49

Çaycuma ile Tataristan Agryz kenti arasında süren kardeş kent ilişkisinin bir adımı olarak, Agrız Maryam Bubi Ortaokulundan 12 öğrenci, 3 öğretmen ve 2 çevirmenden oluşan 17 kişilik bir heyet, 19-25 Nisan tarihleri arasında ilçemizi ziyaret edecektir. Burada yapılacak 23 Nisan kutlamalarına katılarak bir gösteri de yapacak Tatar heyeti, Barbaros Kutlutaş Ortaokulunu ziyaret ederek kardeş okul görüşmeleri de yapacaktır. Aynı tarihlerde, Almanya’nın Lennestadt kentinden Nihat Kantarcı Anadolu Lisesinin konuğu olarak ilçemize gelen Sekundarschule Hundem Lenne öğrencileriyle buluşarak birlikte şenlik yapacak heyete, yapılacak çevre gezileriyle bölgemizin tanıtımı da yapılacaktır. Konuklarımızın gelişlerinde İstanbul, dönüşlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan transferlerinin yapılması ve burada kaldığı süre için gerçekleştireceği diğer ziyaretlerde kullanılmak üzere araç kiralanması, konaklama ve yemek masraflarının karşılanması konusunda olurlarınızı arz ederim.

Ünlü Gazeteci Yönetmen Tuluhan Tekelioğlu’nun yaptığı ve içinde 6 Çaycumalı çocuğun anlatımının da bulunduğu “Çocuklar Her Şeyi Doğru Söyler” adlı belgeselin, özel bir gösteriminin yapılması planlanmaktadır. 22 Nisan Pazartesi günü, 18.30’da Belediyemiz Çarşamba Salonu’nda yapılması düşünülen gösterime Yönetmen Tuluhan Tekelioğlu da katılacaktır. Yönetmen Tekelioğlu kendine eşlik edecek şoförünün konaklama ve yemek masrafının karşılanması hususunda olurlarınızı arz ederim.

3-5 Mayıs 20234 tarihleri arasında “Çaycumalılar Buluşuyor” adlı etkinliğin 7.’sinin yapılması planlanmaktadır. Kent dışından çok sayıda konuğumuzun geleceği etkinlikte Çaycuma haberlerinden oluşan gazete kupürleri, taş boyama, resim ve kadın el emeği sergilerini açılması, söyleşi, forum, panel, kitap imza günleri ve konserler yapılması düşünülmektedir. Adı geçen etkinlikle ilgili ulaşım ve yemek masraflarıyla afiş, pankart, yaka kokardı, fotoğraf gibi baskı giderlerinin karşılanması hususunda olurlarınızı arz ederim.

YORUMLAR