Reklam

Can Sıkıcı Bir Maske Hikayesi

Can Sıkıcı Bir Maske Hikayesi

Can Sıkıcı Bir Maske Hikayesi
20 Mart 2020 - 20:10

Görev yaptığım kurum için biraz maske tedarik edeyim dedim. Web sitelerine baktım. Fiyatlar akıl dışı idi. X ilindeki bir kaç eczaneye sordum. “Yok” dediler.

.... Organize Sanayi Bölgesindeki ..... tekstil fabrikasına gittim. Bir hanım karşıladı. Kendimi tanıttım. Kartvizitimi verdim. “Az bekleyin, yetkili amirime bilgi vereyim” dedi.

Yaşlıca bir bey göründü. “Parasını ödeyerek okul için 50-100 adet maske satın almak istiyorum. Filanca ilçeden, filanca kurumdan geliyorum” dedim.

Hoş olmayan bir uslup ile “Veremeyiz. Satış yok...” dedi.

Bana suçlu, hırsız, spekülatör, karaborsacı imişim gibi baktı. “Çok istemiyorum. Az sayıda satınız” dedim. “Olmaz” dedi.

“Nereden bulabilirim?” dedim. Şehir merkezindeki ..... eczanelerde var” dedi.

“Biz bu ülke için çalışıyoruz, biz şöyle etik kurumuz, biz böyle namuslu kurumuz” diye basına bilgi ileten .......... tekstil firmasından ayrıldım. Şehir merkezine geldim. 30 yıldır tanıdığım bir eczaneye gittim. “Bir miktar maskeyi makul fiyata nereden bulabilirim” dedim. “Filanca firmada var ama sana satmazlar. Araya birini sok” dedi.

Sağlık gereçlerinin satışıyla hiç alakası olmayan bir malzeme firmasından 50 adet maske alabilmek için hatırlı bir esnafa telefon ettirdim. Firma “1 kutu verebiliriz. Fiyat 175 TL” dedi.

Mecburen gidip aldım. 50 maskenin bulunduğu kutu minicik bir şeydi. Ağırlığı 20 – 30 gram kadardı.

Bu ülkede ticaret ahlakını yerlere düşüren sahtekarlara beddua ede ede oradan ayrıldım. Adeta bir kağıt mendil niteliğindeki maskenin tanesi 3.5 TL idi.

Marketten 1 TL ödeyerek 1 paket cep tipi kağıt mendil aldım. Bir tanesini açtım. Maskenin yanına koydum. İkisi de aynı idi. Sonra 1 tane ıslak mendili masaya serdim. Maskeyi de yanına koydum. İkisi de aynı ebatta ve evsafta idi.

1 paket (100 adet) ıslak mendik 5-6 TL. 1 paket (50 adet) maske 175 TL.

Yorumu siz yapınız.

 

YORUMLAR