Reklam

BÜYÜK FELAKETİN 21.YILINDA ANLAMLI ETKİNLİK

BÜYÜK FELAKETİN 21.YILINDA ANLAMLI ETKİNLİK

 BÜYÜK FELAKETİN 21.YILINDA ANLAMLI ETKİNLİK
16 Ağustos 2020 - 13:24

BÜYÜK FELAKETİN 21.YILINDA ANLAMLI ETKİNLİK

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 21. yıldönümü nedeniyle Kızılay tarafından organize edilen farkındalık sürüşü Hendek’ten başlarken, farklı il ve ilçelerden gelen bisiklet tutkunları, protokol üyeleriyle birlikte pedal çevirdi.

KATILIM

17 Ağustos 1999 depreminin 21.yılında toplumsal bir farkındalık oluşturmak amacıyla, Sakarya, Kocaeli ve Düzceli bisiklet tutkunları Hendek’te buluştu. Türk Kızılayı koordinesinde,  Hendek Belediyesinin destekleriyle düzenlenen etkinliğe Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Kızılay Hendek Temsilciliği Koordinatörü Sami Bağdatlı ve çok sayıda bisiklet tutkunu katılım sağladı.

KIZILAY BAŞKANI

Kısa bir konuşma yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Afetler maalesef bu ülkenin gerçeği. Tekrar bu acıları yaşamamak için hazırlıklı olmak için bir aradayız. Bir taraftan biyolojik afeti bir taraftan diğer afet risklerini yaşıyoruz. Bugün hayata tutunmak için, hazır olmamız için yapmamız gerekenleri hatırlatacağız ve her an olabilecek afet riskine karşı farkındalık oluşturup vatandaşlarımızı bilinçlendireceğiz. Hepimizin bu afetlere hazır olması gerekiyor” dedi.

TURGUT BABAOĞLU

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise, “Asrın felaketinin 21.yılında, kaybettiğimiz canları ve o geceyi asla unutmadık. Unutmamız da mümkün değil. Depreme ve afetlere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Babaoğlu, tüm deprem şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, “Yaşadığımız bu felaket bize acı dolu dersler verdi. Rabbim devletimizi ve milletimizi korusun” dedi


HALİL İBRAHİM ACIR

Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır ise, “Bu büyük depremin bizim için uyarıcı olmasını ve kurallara riayet etmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. Kızılay Genel Müdürlüğü bugün burada farkındalık oluşturmak için bu etkinliği gerçekleştirdi. Böyle bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdiği için Kızılay Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve bisiklet tutkunları Erenler Sakaryapark’a kadar pedal çevirmek için Hendek’ten yola çıktı.

 

 
 
 

YORUMLAR