Reklam

Bir Sabahattin Ali Trajedisine Büyük İlgi

20. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında festivalin jüri başkanı yazar ve yönetmen Nebil Özgentürk sanatseverlerle buluştu.

Bir Sabahattin Ali Trajedisine Büyük İlgi

20. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında festivalin jüri başkanı yazar ve yönetmen Nebil Özgentürk sanatseverlerle buluştu.

Bir Sabahattin Ali Trajedisine Büyük İlgi
16 Eylül 2019 - 16:06

Programa Başkan Köse’nin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy, İl Genel Meclisi Üyesi Nuri Kırımlı Safranbolu Belediye eski Başkanı Kızıltan Ulukavak ve çok sayıda Safranbolulu katıldı.
Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde gerçekleşen, Yönetmenliğini ve seslendirmesini yaptığı "Kayıp Kemiklerin İzinde: Bir Sabahattin Ali Trajedisi" adlı belgesel ile Safranbolu’da bulunana Özgentürk büyük beğeni toplayan belgeselin ardından izleyicilerle yaptığı söyleşinin akabinde kitabını imzaladı.
Programın sonunda konuşan Nebil Özgentürk “Safranbolu'nun belgesele, belgeselin de Safranbolu'ya yakıştığını” söyledi.
Safranbolu'nun tarih koktuğunu belirten Özgentürk, "Safranbolu ülkemizin nasıl bir uygarlığın beşiğinde olduğunu bir kez daha ispatlıyor. Eski Safranbolu'da yürüdüğünüz zaman kendinizi çok iyi hissedersiniz. Burada ülkemizin çok güzel olduğunu bir kez daha fark ediyoruz. Safranbolu'nun 20 yıllık belgesel film sürecini saygıyla selamlıyorum. Safranbolu belgesellerin başkentidir." dedi.
Bir Belgesel Film Festivalinin Jüri Başkanı olarak Safranbolu’da bulunmaktan onur duyduğunu ifade eden Özgentürk’ün Kayıp Kemiklerin İzinde: Bir Sabahattin Ali Trajedisi belgeseli hakkında yaptığı söyleşinin ardından konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif köse ise; “ Belgeseldeki hikayenin ne yazık ki ülkemizin hazin gerçeği olduğunu, buna benzer pek çok hikayeyi bildiklerini söyledi.
20. sinin düzenleneceği Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinde çok büyük katkıları olan Nebil Özgentürk’e teşekkür eden Başkan Köse; “ Sağ olsunlar sadece jüri üyesi olarak değil, bu değerli belgeselinin de bizlerle buluşturdu. Bizler de kendisini konut etmekten büyük mutluluk duyduk” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Köse’nin Özgentürk’e hediye takdiminin ardından program imza günü ile sona erdi.
 

YORUMLAR