Reklam

BAŞKAN ZORLUOĞLU DEPREMZEDELERİ ZİYARET EDİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, depremin ilk dakikalarından itibaren tüm birimlerini seferber ederek başlattığı yardım faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Depremzedelerin yanında olmak için tüm gücüyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, bölgeye 4 TIR yardım malzemesi gönderdi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU DEPREMZEDELERİ ZİYARET EDİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, depremin ilk dakikalarından itibaren tüm birimlerini seferber ederek başlattığı yardım faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Depremzedelerin yanında olmak için tüm gücüyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, bölgeye 4 TIR yardım malzemesi gönderdi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU DEPREMZEDELERİ ZİYARET EDİYOR
29 Ocak 2020 - 20:02

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da depremzedelere manevi destek vermek adına Elazığ’a gitti. Başkan Zorluoğlu, depremzedelerle bir araya gelerek dertlerini dinliyor, yaralılara geçmiş olsun ziyaretinde bulunuyor.  

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesini ziyaretinde binadan çıkmaya çalışırken düşerek ayağından yaralanan Cevriye Can’ı hastanede ziyaret etmiş, anne Can, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde çalışan oğlunun yanına gelmesini istemişti. Bunun üzerine hastane odasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile telefonda görüşen Erdoğan, Ahmet'e izin verilmesini istedi.

ZORLUOĞLU ÖNCE AHMET’İ GÖNDERDİ

SONRA KENDİSİ ZİYARETE GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonu sonrası Ahmet Can’ı memleketine gönderen Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, hemen ardından kendisi de depremzede anne ve belediye personeli oğlunu evlerinde ziyaret ederek  geçmiş olsun dileğinde bulundu. Başkan Zorluoğlu yaptığı açıklamada, Cevriye Can'ın "oğlumu özledim" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini aradığını ve "Gönder ve benden de 15 gün izin ver" talimatı verdiğini söyledi.

HERKESLE TEK TEK İLGİLENİYOR

Başkan Zorluoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkanımız çok yufka yürekli özel bir insan. Bu kadar yoğunluğa rağmen tek tek herkesle ilgilenebiliyor. Çok özel bir an yaşadık hep birlikte. Biz de çok duygulandık. Sayın Cumhurbaşkanımızın emri başımızın üzerine, bundan sonra da Ahmet bizim evladımız" ifadelerini kullandı. Can'ın bir süre annesine refakat edeceğini aktaran Zorluoğlu, izninin ardından Ahmet'in Trabzon'a gelerek işinin başına döneceğini açıkladı.

UMARIM BÖYLE BİR ACIYI BİR DAHA YAŞAMAYIZ

Elazığ'daki depremin acısının tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da derinden hissedildiğini dile getiren Zorluoğlu, "Elbetteki 41 tane canı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin. Bu deprem bize bir daha gösterdi ki devletimiz çok büyük bir devlet. Taziye yerlerini gezdik, insanlar hüzünlü ama hepsinin dilinde şu cümle var 'Allah milletimize devletimize zeval vermesin.' Bundan çok büyük bir mutluluk duydum. Burada devlet ilk andan itibaren her türlü müdahaleyi fazlasıyla yaptı. İnşallah böyle acı günler yaşamayız" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN DÜNYANIN BABASI

Duygularını dile getiren yaralı anne Cevriye Can ise, "Cumhurbaşkanımız, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu aradığında gözümden yaşlar döküldü, ağladım. Allah razı olsun izin verdi. Cumhurbaşkanımız bize çok yardımcı oldu. Cumhurbaşkanımıza ne kadar izin verirseniz dedim kendisi de 15 gün verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyanın babası, sadece bizim yani Türkiye'nin değil, fakir fukaranın babasıdır" dedi. 

BAŞKANIMIZ TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Belediye Başkanı Zorluoğlu'na teşekkür eden Ahmet Can ise "Annemin ayağının kırık olduğunu ameliyat edildiğini bilmiyordum. Ameliyat olduğunu sonradan öğrendim. Sayın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu öğrenir öğrenmez beni aradı ve hemen Elazığ'a gitmemi söyledi. Bütün imkanları seferber ettiler, gönderdiler çok teşekkür ederim. Şu anda annemin yanındayım çok sevinçliyiz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR