Reklam

Başkan Zorluoğlu, Aydınlıkevlerde incelemelerde bulundu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi 609 Nolu Sokak’ta incelemelerde bulundu.

Başkan Zorluoğlu, Aydınlıkevlerde incelemelerde bulundu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi 609 Nolu Sokak’ta incelemelerde bulundu.

 Başkan Zorluoğlu, Aydınlıkevlerde incelemelerde bulundu
04 Ocak 2021 - 15:13

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, şehrin geneline sağlıklı içme suyu ve sağlam altyapı sağlama hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Ortahisar İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi’nde açıktan akan kanalizasyon hattı nedeniyle çevre ve halk sağlığını tehdit eden ve her yağmur sonrası su baskınlarının yaşandığı 609 Nolu Sokak’ta kanalizasyon ve yağmursuyu ayrıştırma projesini uygulamaya koyan TİSKİ Genel Müdürlüğü, başlattığı kapsamlı çalışmalarda bitirdi.
 
TOPLAM 3183 METRE İMALAT YAPILDI
609 Nolu Sokak’ta her yağış sonrası biriken yağmursularının hem bölgedeki iş yerleri ve meskenleri basması hem de Tanjant yolunda meydana gelen su birikmesi sorununa neşter vuran çalışma kapsamında 1.600 metre kanalizasyon hattı, 983 metre yağmursuyu hattı, 600 metre içme suyu hattı imalatı gerçekleştirildi. 3*1,70 ebadında 60 metre açık dere imalatı yapılarak Sahil Caddesinden 609 Nolu Sokak ve devamındaki sokaklar boyunca bölgedeki tüm imalatlar tamamlandı. Ayrıca bölgede yüzeysel suların kolay bir şekilde Kisarna Deresi’ne deşarj olması için ara sokaklara da 83 adet yağmursuyu ızgarası döşendi.
 
ZORLUOĞLU: SÖZÜMÜZÜ TUTTUK
Bölgeye yaptığı ziyarette çalışmaları değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Göreve geldiğimiz yıl haziran ayında Aydınlıkevler’de sağanak yağış sonrası su baskını yaşanmıştı. Biz de bölgeye gittiğimizde vatandaşlarımızın mağduriyetine bizzat şahit olmuştuk. Ve o dönem, bu bölge için kalıcı bir çözüm üreteceğimizin sözünü vermiştik. Çok şükür sözümüzü tuttuk. Bugün burada sorunun çözümü adına gerekli tüm imalatların yapılıp, yolun trafiğe açıldığını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti” dedi.
 
YOL ASFALTLANIP TRAFİĞE AÇILDI
Bölgede içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmasının aynı anda yürütüldüğünün altını çizen Başkan Zorluoğlu, “Bu çalışmayla, kanalizasyon ile yağmursuyu hatlarını birbirinden ayrıştırarak her etkili yağış sonrası meydana gelen su taşkınlarının önüne geçtik. Ayrıca kanalizasyon atıklarının yağmursularıyla birlikte dereye akması sebebiyle çevrede bulunan hanelerde baş gösteren sağlık sorunları ve oluşan pis kokuyu da bu sayede önledik. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin çalışmasıyla bölgeye bin ton asfalt dökülmesinin ardından yolu trafiğe açtık. Hayırlı olsun” diye konuştu.
 

YORUMLAR