Reklam

“Başkan Sarı’dan, TÜBİTAK Fuarı’na Ziyaret”

Karasu’da, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

“Başkan Sarı’dan, TÜBİTAK Fuarı’na Ziyaret”

Karasu’da, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

“Başkan Sarı’dan, TÜBİTAK Fuarı’na Ziyaret”
06 Mayıs 2019 - 14:24

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışına, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Yazı İşleri Müdürü Turhan Yüzücü, Okul Müdürleri ve İlçe protokolü katıldı.
4006 TÜBİTAK Fuarı hakkında açıklama yapan Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Canan Başaran; “Okulumuz öğrencilerinin titiz çalışmalarıyla güzel bir projeyi hayata geçirdik. Öğretmenlerimizin büyük desteği, öğrencilerimizin de gayretli çalışmalarıyla 4006 TÜBİTAK projesine 21 projeyle katıldık. Hazırladığımız projelerden 20 tanesine onay geldi. Zaten böyle bir sergi yapmak için, TÜBİTAK tarafından en az yirmi projenizin onaylanmış olması gerekiyor. Bizler de bu kriteri sağlamış olduk. Hazırlamış olduğumuz projelerin bir kısmı uygulamalı projeler, bir kısmı da araştırma projelerdir. Okulumuzdaki her bölüm kendi alanında proje üreterek katıldı. Onaylanan projelerimizi de okulumuzda sergilemiş olduk. Her projede en az iki öğrenci bulunuyor. 52 öğrencimiz aktif olarak bu görevi üstlenmiş oluyor. Geniş bir katılım oldu. Başarımızın en önemli noktalarından biri, bölümlerimiz arasındaki koordinasyon olmuştur. Bu anlamda da öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bugün fuarımıza katılan Sayın Karasu Kaymakamı Aziz Mercan’a, Sayın Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’ya, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve Şube Müdürlerimize, Sayın İlçe Yazı İşleri Müdürü Turhan Yüzücü’ye, Sayın İlçe Sağlık Müdürü Dr.Yavuz Selim Özdin’e, Okul Müdürlerimize ve protokole katılımlardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
“Onlar Bizim Geleceğimiz”
Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katılan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı; “Proje hazırlamak istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli ve titiz çalışan kişilerce elde edilir. Görüyoruz ki, Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz bu başlıkları sağlamışlar. Okulumuzun, 4006 TÜBİTAK fuarının açılışını yaparak öğrenci ve öğretmenlerimizin özenle hazırladıkları projeleri yerinde görüp, projeler hakkında kendilerinden bilgi aldık. Onlar bizim geleceğimiz ve bizler gelecekte onlardan çok şey bekliyoruz. İlçe Kaymakamı Sayın Aziz Mercan ile birlikte Öğrencilerimizin hazırladığı projeleri büyük bir dikkatle inceledik ve dinledik. Hazırlanan projeden dolayı okul Müdürümüz Canan Başaran’a, değerli öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
 

YORUMLAR