Reklam

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN TOPRAĞA DOKUNAN GENÇLERE DESTEK

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN TOPRAĞA DOKUNAN GENÇLERE DESTEK

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN TOPRAĞA DOKUNAN GENÇLERE DESTEK
05 Ekim 2022 - 10:43

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, tarım sektöründe nitelikli insangücünü artırmak amacıyla Düzce’de tarım alanını seçen ortaöğretimöğrencilerine destek olunacağını açıkladı. Başkan Özlü Tarım sektöründekendini geliştirmiş nitelikli insanlara ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek“Bilimin ışığında toprağı harmanlayan genç çiftçilerimiz, tarımıngeleceğine yön verecek” ifadelerini kullandı.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, mesleki eğitimde tarım bölümünütercih eden öğrencilere pozitif ayrımcılık yapacaklarını açıkladı.Tarımda teknolojik yeniliklere dayalı uygulamaları öğrencilerlebuluşturma hedefindeki tarım alanı ile birlikte Düzce’de de tarımdanitelikli gençler yetiştirilecek.
KENDİNİ TARIM ALANINDA GELİŞTİREN GENÇLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİÜlkemizdeki tarım sektöründe genç nüfusun önemine değinen Başkan Özlü;“Düzce’mizin bereketli topraklarından tüm Türkiye’yi doyuracak tarımürünleri yetiştirebiliriz. Bir yandan kurduğumuz Tarım AkademisiProjesinin meyvelerini toplarken bir yandan da tarıma ilgisi bulunanöğrencilerimiz için yeni bir adım atıyoruz. Nitelikli ve toprağahükmedebilen isimlerin Düzce’den de çıkmasını istiyoruz. Her alandaolduğu gibi tarım alanında da adımızı duyurabilmek amacıyla kendinitarım alanında geliştirmek isteyen, hem ilimizin hem de ülkemizin tarımpolitikasına katkılar sağlayacak gençlerimize tarım bölümünü seçmelerihalinde çeşitli destek paketlerimiz olacak. Tarım bölümünü seçerekbilimin ışığında toprağı harmanlayan genç çiftçilerimiz tarımıngeleceğine yön verecek.” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR