Reklam

Başkan Özlü, bilim merkezini inceledi

Başkan Özlü, bilim merkezini inceledi

Başkan Özlü, bilim merkezini inceledi
12 Ocak 2024 - 14:53

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ileprojelendirilen ve Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Sosyal YaşamMerkezi’nin daha efektif kullanılmasına destek sağlayacak Türkiye’nin 7.Bilim Merkezi’nde çalışmalar tamamlandı. TÜBİTAK desteği ile 52 farklıdüzenek için konsept sergilerin ve sınıfların oluşturulduğu merkezsadece Düzceli değil, çevre illerden gelen gençler ve çocuklara dahizmet verecek.
Düzce Bilim Merkezi, Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’ndegençler ve çocukları ağırlamak üzere gün saymaya başladı. TÜBİTAK veDüzce Belediyesi imkanları ile hayata geçirilen proje kapsamında Keşif,Fen, Matematik, Tasarım, Uzay ve Havacılık gibi daha birçok bilim dalınahitap eden atölyeler gençler ve çocuklar için hazırlandı. Her biri ayrıkonseptte inşa edilen dersliklerden oluşan merkezde bilime ilgi duyançocukların ilgi alanlarında kendilerini geliştirmesi sağlanacak.Çalışmaların tamamlandığı Bilim Merkezi’ni gezen Düzce Belediye BaşkanıDr. Faruk Özlü, son gelişmeleri ilgili başkan yardımcıları ile istişareederek projenin detayları hakkında açıklama yaptı.
7 BİN 500 METRE KAPALI ALANDA HİZMET VERECEK7 bin 500 metrekare kapalı alan içinde inşa edilen Bilim Merkeziatölyeler, sergi salonları, oyun alanları, bilim mağazası,konferans-gösteri salonları, kafeterya ve kütüphaneyi bünyesindebarındıracak. Teknolojik donanımların da hazırlandığı sınıflar gençlerile buluşmak için gün sayarken Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü demerkezi ziyaretinde son gelişmeleri anlattı. TÜBİTAK’a destekleri içinteşekkür eden Başkan Özlü, merkezin çevre illerden de ziyaretedilebileceğini belirterek “Cumhuriyet Mahallesi’nde kurmakta olduğumuzBilim Merkezi artık tamamlanma aşamasına geldi. Bu merkezin alt ve üstkatı Düzceli gençlerimiz ve çocuklarımız çevre illerden gelenlerinistifade edebilecekleri bir yer haline geldi. Buradaki sergi alanlarında52 farklı düzenek olacak. Bu düzeneklerde dene- yap çalışmalarıçocukların keşif yeteneklerine katkıda bulunacak. Bilim Merkezi’nininşasında TÜBİTAK ile birlikte çalıştık. Bu vesile ile TÜBİTAKBaşkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal’a teşekkür ediyorum. Bu merkezşehrimizin vizyonuna katkı sağlayacak, çocuklarımızı bilim dallarınadaha fazla ilgi göstermeleri konusunda teşvik edecek. Düzce’mize hayırlıolsun” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR