Reklam

Başkan Köse’nin Kütüphane Haftası Mesajı

Başkan Köse’nin Kütüphane Haftası Mesajı

Başkan Köse’nin Kütüphane Haftası Mesajı
27 Mart 2023 - 15:28

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Kütüphane Haftası nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Kütüphanelerin, toplumun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazineleri, Kitapların sessiz öğretmenler, kütüphaneler ise kültür evleri olduğunu ifade eden Başkan Elif Köse mesajına şöyle devam etti;

“Eğitimin, bilimin, sanatın temeli de itaba dayanır. Kitaplar, tarihler ve uygarlıklar boyunca doğru sözler ve örnek yaşantılarla doludur. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılardır. Dünyanın en iyi kütüphanelerinin gelişmiş ülkelerde olması ise tesadüf değildir.

Bu anlamda Safranbolu Belediyesi olarak eğitime oldukça önem veriyoruz. Bunu yalnızca okullara ve öğrencilere destek ile değil Leyla Dizdar Kültür Merkezimizde oluşturduğumuz, gençlerimizin uğrak noktası haline gelen ve binlerce kitap arşivi olan Belediye Kütüphanemizle de sürdürüyoruz.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür. Kültür; okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden anlam ve ders çıkarmak, düşünmek ve zekayı eğitmektir.”

Bu vesile ben de okumak özgürlüktür diyor, Kütüphane Haftasını kutluyor, tüm kütüphane çalışanlarına kolaylıklar diliyorum.