Reklam

BAŞKAN KASAP’IN CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI TEBRİK MESAJI

BAŞKAN KASAP’IN CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI TEBRİK MESAJI

BAŞKAN KASAP’IN CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI TEBRİK MESAJI
04 Ekim 2018 - 23:33

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, 1-7 Ekim tarihlerini kapsayan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Camiler, Müslümanlığımızın ve istiklalimizin simgesi olarak yükselen huzur, bilgi, birlik ve ibadet mekânlarımızdır” diyen Belediye Başkanımız mesajında şu ifadeleri kullandı:

“İslam’a göre, ibadetin yapıldığı her yer kutsal ve temiz, müminin her davranışı ise Rabbini hatırlayarak ve O’nun rızasına uygun gerçekleştiği sürece ibadettir. Kubbenin altını saflarla doldurmak, mihrabın önünde yürekleri buluşturmak, caminin asıl gayesine ulaşmak ve gönüllerin imarı için seferber olmak gerekiyor. Sayıları her geçen gün artan camilere akın akın koşacak nesiller yetiştirmek, namazla dirilen ve arınan insanların artması için çalışmak bizlere düşüyor. Çocuklara camiyi sevdirmek, genç kuşakların cami ile irtibatını kolaylaştıran bir gönül diline sahip olmak, cemaatimizle sağlıklı iletişim kurmanın yollarını aramak, bize ait bir sorumluluk olarak karşımızda duruyor.

Bu vesileyle layıkıyla görev yapan din gönüllüsü kardeşlerime, mescit ve camilerde din hizmetlerini en güzel şekilde icra etmek için gayret gösteren, topluma rehberlik ve önderlik eden, yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün kardeşlerimin Camiler Haftasını tebrik ediyorum. Allah, minarelerimizden yükselen yüce daveti ve namazın aydınlığını, ülkemizin üzerinden eksik etmesin.”

YORUMLAR