Reklam

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN REGAİB KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN REGAİB KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN REGAİB KANDİLİ MESAJI
25 Ocak 2023 - 15:05

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, yayınladığı bir mesajla hemşehrilerinin ve İslâm dünyasının Regaib Kandili’ni kutladı. Başkan Gündoğdu mesajında, İslam aleminin Regaip Gecesi'ni tebrik ederek, bu mübarek gün ve gecelerin, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını diledi.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, üç aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, 26 Ocak günü Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece idrak edilecek olan Regaip Kandili ile rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girileceğini belitti.

Üç ayların, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı manevi bir mevsim olduğuna dikkat çeken Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, üç ayların, her şeyden önce bir arınma ve yenilenme mevsimi olduğunu ifade etti.

Manevi yükseliş, bağışlanma ve fırsat ayları

Müslümanların en büyük arzusunun Allah’ın rızasını kazanmak ve Allah’ın rahmetine ulaşmak olduğunu belirten Başkan Gündoğdu şunları kaydetti:

“Hep beraber bir kez daha Rahmet, bereket ve mağfiret günleri olan mübarek üç aylara girmenin mutluluğu içerisindeyiz. Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat ile devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan Bayramı’yla da maddî ve manevî alanda bayrama dönüşen manevi yükseliş, bağışlanma ve fırsat aylarıdır. Bununla beraber mübarek gün ve geceler, yaratılış gayemizi, kendimize, Rabbimize, çevremize ve bütün mahlûkata karşı sorumluluklarımızı muhasebe etmek ve daha güzel bir hayat adına yeni bir başlangıç yapmak için önemli fırsatlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve tüm Alem-i İslam’ın Regaip Gecesi'ni tebrik ediyorum. İdrak ettiğimiz mübarek gün ve gecelerin başta aziz milletimiz olmak üzere Müslümanların birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını temenni ediyorum."