Reklam

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
16 Ekim 2021 - 16:03

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Peygamberimiz Hz. Muhammed SAV.’in doğum günü olan Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Gündoğdu, Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed SAV.'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içerisinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş olduğunu dile getirerek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan Mevlid Kandili, kutlu bir olaydır. Sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. O’nun hayatında bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan bu kutlu doğum; insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmıştır. İçinde bulunduğumuz çağda da; O'nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bir Müslüman olarak Peygamberimizin bütün güzel ahlâklarını örnek alarak kendimizi O’nun güzel ahlâkıyla donatmalıyız. İşte kandiller bu anlamda bir fırsat ve hatırlatma vesiledir.

Bu duygu ve düşüncelerle; İnşallah bu mübarek gece, İslâm dünyası olarak yaşadığımız sıkıntılı, gözyaşı ve hüzünle dolu günlerin sona ermesine sebep olur. Dünyayı saran Koronavirüs ve her türlü hastalıklardan, felaketlerden kurutuluşumuza vesile olur. Ferizlili hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İslam Aleminin ve aziz milletimizin Mevlid Kandili’ni en kalbi duygularımla kutluyorum.

YORUMLAR