Reklam

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
19 Ekim 2020 - 13:31

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, muhtarların gününü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Mesajında muhtarlık müessesesinin yerel yönetimin en eski örneklerinden biri olduğuna vurgu yapan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, muhtarlıkların, bulundukları mahalle veya köylerde devleti temsil eden kurumlar olduğunu, muhtarların ise sorumlu oldukları bölgedeki vatandaşların devlet kurumlarıyla ilişkilerinin sağlanmasındaki önemli şahsiyetler olduğunu ifade etti.

Muhtarların, yerel yönetimler ile vatandaşlar arasında köprü vazifesi gördüklerini dile getiren Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, mesajında şunları aktardı:

Başkan Gündoğdu, Devleti ve milleti temsil noktasında önemli görevler üstlenen tüm muhtarlarımızın gününü tebrik ediyorum. Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil etmektedir. Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlarımız, aynı zamanda halkımızın da sesi olmaktadır. Vatandaşlarımız ile bire bir en yakın görüşme ve sorunlarını tespit etme imkânlarına sahip olan muhtarlarımız, bu sorunları ve talepleri yerel yönetimler olarak bizlere ulaştırma görevi de görmektedirler.

Muhtarlık, fedakârlık ve sevgi gerektiren bir görevdir. Yıllarca geri planda bırakılan muhtarlarımız Ak Parti İktidarımızın reformları sayesinde hak ettikleri konuma getirilerek, yerel demokrasinin güçlenmesi adına önemli adımlar atılmıştır. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın ülke genelindeki muhtarlarımızla belirli periyotlarda bir araya gelerek hasbıhal etmesi muhtarlık müessesine verilen öneme en güzel örnektir.

Bizler de bu minvalde tüm faaliyetlerimizi muhtarlarımızla istişare etmek suretiyle yapmaktayız. İstişare kültürünü gelenek haline getirdiğimiz ilçemizde muhtarlarımız ile birlikte Ferizli’nin kalkınması ve gelişmesi için el birliği ve gönül birliğimizi sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilçemizin kıymetli 24 mahalle muhtarı olmak üzere; tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

YORUMLAR