Reklam

Başkan Elif Köse'nin Karabük'ün il oluşunun 25. yılı kutlama mesajı

Başkan Elif Köse'nin Karabük'ün il oluşunun 25. yılı kutlama mesajı

Başkan Elif Köse'nin Karabük'ün il oluşunun 25. yılı kutlama mesajı
06 Haziran 2020 - 12:10

Başkan Elif Köse, 6 Haziran 1995 gün ve 22305 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye’nin 78. İli olan Karabük’ün il oluşunun 25. yılını kutlamak üzere bir mesaj yayımladı.

Başkan Elif Köse mesajında;

“UNESCO Dünya Miras Kenti Safranbolumuzun bağlı olduğu, "Fabrikalar kuran Fabrika" olarak nitelenen Demir Çelik ile cumhuriyetin temel taşı olan sanayileşmeye ev sahipliği yapan Karabük'ün, kıymetli cumhuriyet kentimizin il oluşunun 25. Yılını gurur ve mutlulukla kutluyorum.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yönlendirmesi ve İsmet İnönü'nün girişimleriyle tüm dünyaya açılan bir sanayii hamlesini kentimizin topraklarında yükseltmenin, istihdam, kültür ve eğitim zemini sağlamanın gururu biz Karabük insanlarının hakkıdır.

Karabük'ün gelişmesi ve idaresinde başta son valimiz Sayın Fuat Gürel olmak üzere tüm valilerimize ve yine merkez ilçe olarak Karabük'ün çok kıymetli değeri ve ilk Belediye Başkanı Safranbolulu Sadi Yaver Ataman'dan son Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili'ye Safranbolu adına şükranlarımızı sunuyorum.

Safranbolu Belediyesi olarak Türkiye'de kültür turizminin öncüsü olmanın deneyimini tüm şehirle paylaşmayı önemsiyoruz. Bu amaçla KARÜNDER ile başladığımız "Turizm Destinasyon Örgütü" çalışmalarına Karabükümüzün merkez ve ilçe belediye başkanları gereken ilgiyi göstermiş ve temsilcilerini atamış durumdadır. Safranbolu'nun turizm deneyimini; Avrupa'nın en kıymetli orman ağlarından birine sahip Yenice ile, unutulmaz bir rota olan Katır Yolu ile bağlandığımız Eflani ile, Anadolu'nun tarihi eşiklerinden biri konumundaki Eskipazar ile, saklı arkeolojik geçmişi gün yüzüne çıkmayı bekleyen Ovacık ile ve elbette sanayii kültürünün köşe taşı olan bir zamanlar balolara ev sahipliği yapan tesislerin sahibi Karabük ile paylaşmayı diliyor ve ortak rotalarla Türkiye'de benzeri olmayan bir turizm modelini el birliğiyle hayata geçiren il olmayı arzu ediyoruz.

Bir şehri yükseltmek, dünyaya açılan kapı haline getirmek için ona bağlı tüm yerel yönetimlerin ortak hareket etmesinin önemini göstermek, cumhuriyetin emeğe dayalı değerlerinin ehemmiyetini yeniden hafızalara yerleştirmek hepimizin asli görevi olacaktır.

Gurur ve umutla bir kez daha Karabük'ün il olarak 25. Yılını kutluyorum.

YORUMLAR