Reklam

Başkan Çakır: Şikayetlere yetişemiyoruz

Pazar Belediye Başkanı Neşet Çakır, ilçede ciddi sorunların olduğunu belirterek, “Ciddi sorunlar var, her gün bir şikayet geliyor. Şikayetlere yetişemiyoruz” dedi

Başkan Çakır: Şikayetlere yetişemiyoruz

Pazar Belediye Başkanı Neşet Çakır, ilçede ciddi sorunların olduğunu belirterek, “Ciddi sorunlar var, her gün bir şikayet geliyor. Şikayetlere yetişemiyoruz” dedi

Başkan Çakır: Şikayetlere yetişemiyoruz
20 Nisan 2024 - 21:56

Başkan Çakır: Şikayetlere yetişemiyor

Rize/Alihan TELATAR – BHA

 

Başkan Neşet Çakır, Pazar Belediyesi’ndeki sorunları, yeni dönemde izleyecekleri yol haritasını paylaştı.

“Pazar hizmete susamış durumda”

Pazar’ın hizmete aç olduğunu söyleyen Çakır, “Pazar şu an hizmete susamış durumda. Şehirdeki bakımsızlığı düzeltmeye çalışıyoruz. Eleman ve iş makinesi konusunda sıkıntılarımız var, bu sıkıntıları çözebilirsek, Pazar’a daha faydalı olacağız. Pazar’ın ana caddelerinde bile ciddi sorunlar var. Şu anda Sahil bandındaki Karadeniz caddesinin temizliği ile uğraşıyoruz. Üniversite hocamız Mustafa bey şehrin peyzajını üstlendi, şehrin peyzajını biz yapacağız dedi. Biz de kendisine söz verdik, üniversiteye yakışacak bir yürüyüş yolu yapacağız. Bunların haricinde altyapıda ciddi sorunlar var, her gün bir şikayet geliyor, şikayetlere yetişemiyoruz. Elimizden geldiğince şikayetlere yetişeceğiz ve sorunları çözeceğiz. Altyapıdaki sorunu da bakanlarımıza sunacağız. projelerimizi sunacağız” dedi.

“Pazar’ı her güzel bir ilçe haline getiriyoruz”

Pazar’ı her şeyiyle güzel bir ilçe haline getireceklerini söyleyen Neşet Çakır, “Güzelyalı’da bulunan bir tesisi yeniden faaliyete geçreceğiz. Pazar’a yeni bir de otopark daha kazandıracağız. Hemşin yolu güzergahında geçici bir otopark daha sağlayacağız. Şehir içindeki trafiği azaltmak için yeni bir sistem deneyeceğiz. İlerleyen günlerde Pazar’da ne yapmamız gerekiyor, Pazar’a ne katabiliriz, yeniden görüşeceğiz. Pazar’ı her şeyiyle güzel bir ilçe haline getireceğiz”

Pazar’da çalışan ücretleri çok yüksek”

Başkan Çakır, Pazar Belediyesi’nde çalışan ücretlerinin yüksek olduğunu ifade ederek, “Şu anda belediyenin ciddi bir borcu yok. İller Bankasına bir miktar borç var. Ama tabi hizmet de yok, keşke hizmet ve yatırım olsaydı da borç da olsaydı. Ben bu borç ile ilgilenseydim. Ama şu anki sıkıntımız çalışan personelin ücretinin yüksek olması. Rize’nin diğer ilçelerine oranla Pazar’da ücretler çok yüksek. Çalışanlar ile görüşüp, bu ücretleri güncelleyeceğiz. Çünkü bu şekilde altından kalkamayız. Çalışanlarla birlikte buna çözüm bulacağız. Ben onları üzmeyeceğim, onların da beni üzmesini istemiyorum”

“Pazar gelişemedi, büyüyemedi”

“Rize yokken Pazar vardı. Pazar, 1864 yılında kurulan bir ilçe ama gelişemedi, büyüyemedi” diyen Çakır, “Değişim ve gelişimde ana hedefim Pazar’ı geliştirmek, ilçenin görselini güzelleştirmek. Başkan olmamdaki amacım da buydu. Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde bir havalimanına sahip olduk, ama Pazar buna sahip olamadı. Biz buna sahip olabilmek için çalışacağız. Pazar’ın değişimini ve gelişimini Pazar’a kazandırmaya çalışacağız. Bunu da vatandaşlarımızın desteğiyle, onlarla birlikte yapacağız” diye konuştu.

YORUMLAR