Reklam

Bakan Varank, Trabzon’da Çeşitli Temaslarda Bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Cazibe Merkezleri Destekleme Programı İmza Töreni ve Sanayici İş İnsanları ile Buluşma” programına katılmak, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Trabzon’a geldi.

Bakan Varank, Trabzon’da Çeşitli Temaslarda Bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Cazibe Merkezleri Destekleme Programı İmza Töreni ve Sanayici İş İnsanları ile Buluşma” programına katılmak, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Trabzon’a geldi.

Bakan Varank, Trabzon’da Çeşitli Temaslarda Bulundu
17 Şubat 2020 - 18:00

Kentteki bir otelde, Vali İsmail Ustaoğlu, il protokolü ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleşen imza töreninde konuşan Bakan Varank, Trabzon’un, 1 milyar doları aşan ihracat hacmiyle Karadeniz Bölgesi'nin medarıiftiharı olduğunu dile getirerek, kentin 2019 yılında ihracatta yüzde 20'den fazla artış gerçekleştirdiğini ve Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde bir performans sergilediğini ifade etti.
Bakan Varank, Trabzon’un bu potansiyeli çok daha ileriye taşıyacak güce, birikime ve yatırım iştahına sahip olduğunu vurgulayarak, imzalanan projelerin, kentin mevcut altyapısını daha da sağlamlaştırmaya hizmet edeceğini söyledi.

Trabzon’a 12 Milyon Liralık 5 Proje
Trabzon'u ilk kez geçen yıl Cazibe Merkezleri Destekleme Programı’na dâhil ettiklerini aktaran Bakan Varank, bu kapsamda toplam 12 milyon liralık 5 projeyi de böylelikle başlattıklarını bildirdi. 
Bahse konu projelere ilişkin detayları katılımcılarla paylaşan Bakan Varank, ayrıca Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı kapsamında toplam 16 milyon liralık 7 projeyi daha imzalayacaklarını belirtti. 
Bakanlık olarak, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi ile yol haritalarını çizdiklerini, kendilerine, iddialı fakat bir o kadar da gerçekçi hedefler koyduklarınıanlatan Bakan Varank, iş insanlarına; kimya, ilaç, tıbbi cihaz, otomotiv, elektronik ve raylı sistem araçları gibi alanlarda yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Vali Ustaoğlu: “Trabzon, 1,9 Milyar TL’lik ihracatı ile 2019’da bölgenin lideri”
İmza töreninde konuşan Vali Ustaoğlu da şehrin sosyo-ekonomik durumuna ilişkin bilgilendirmesinin ardından, Trabzon’un ekonomik göstergelerine dair bilgiler paylaştı. Trabzon’un geçtiğimiz yıl 1.9Milyar TL’lik ihracatı ile bölgenin lideri olduğunu anlatan Vali Ustaoğlu, ihracat ana kalemlerini, fındık ve motorlu kara taşıtı aksamları olarak açıkladı. 
Şehrin, son yıllarda turizm konusunda da tercih edildiğini dile getiren Vali Ustaoğlu, “Turizm başta olmak üzere birçok alanda önemli adımlar atacağız. Trabzon teknoloji geliştirme merkezimizde toplam 42 firmaya tahsis gerçekleştirildi. Burada yazılım, bilişim ve tıp alanlarında firmalar bulunuyor. Yerli ilaç geliştirilmesine yönelik önemli çalıştırmalar yürütülüyor. Geleceğin teknoloji yıldızlarını belirlemek üzere, dene-yap atölyelerinden biri de Trabzon’a kuruldu. Öğrencilerimiz haftanın belirli günlerinde buraya geliyor. Cazibe Merkezleri ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı tarafından ilimize 10 Milyon TL’lik destek sağlanmıştır.” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından proje sözleşmelerinin imzalanmasıyla sona eren programa, ValiUstaoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, bölge illerinin belediye başkanları ile diğer ilgililer katıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler, öğle saatlerinde Tonya’ya geçerek, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın annesi Asiye Bektaş’ın cenaze törenine katıldı ve aile üyelerine taziyelerini bildirdi.
Trabzon’daki temaslarına şehir merkezinde devam eden Bakan Varank, Trabzon Deneyap Atölyesi, Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Eğitim Merkezi, Trabzon Valiliği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesine ziyarette bulundu.
Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısına da katılan ve şehir merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon programını bu şekilde tamamladı.
 

YORUMLAR