Reklam

Bakan Mehmet Cahit Turhan Trabzon'da

Bakan Mehmet Cahit Turhan Trabzon'da

Bakan Mehmet Cahit Turhan Trabzon'da
03 Ağustos 2019 - 05:15

Bir dizi programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ilk olarak Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile yapımı devam eden Kanuni Bulvarı’nda incelemelerde bulundular.

Buradaki incelemelerinde Bakan Turhan “ Trabzon’da, kent trafiğini rahatlatması beklenen 28 kilometre uzunluğundaki, 12 köprülü kavşak, 17 tünel ve 55 köprüden oluşacak olan Kanuni Bulvarı projesinin çalışmaları sürüyor. Karadeniz Sahil Yolu’nun Yıldızlı mevkisinden başlayarak Trabzon- Maçka yolu Gözalan mevkisinde sona erecek ve yaklaşık 2 milyara mal olacak projenin, 2020'de tamamlanması bekleniliyor. Yürütülen çalışmalarla yaklaşık 11 kilometrelik kısmı tamamlanıp trafiğe açılan projeyle, kent trafiği yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor. Boztepe sırtlarında yapımı süren tünel, yaklaşık 70 metre yüksekliğinde viyadükle bağlanarak kentin batı ile doğu yönüne de ulaşım ağı sağlanacak” dedi.

Daha sonra Bakan Turhan, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen ‘Tarım Kredi Ortak Kart’ projesinin çiftçilere dağıtım törenine katıldı.

Akçaabat’ta düzenlenen törene Bakan Turhan’ın yanısıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora ve diğer ilgililer katıldı.

Türkiye’de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişebilirliği Projesi Kapsamında Gerçekleştirilen Harekete Geçme Çalıştayı Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Katılımıyla Trabzon’da Yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Vali İsmail Ustaoğlu, AB tarafından finanse edilen ve Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Türkiye’de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişebilirliliği Projesi Trabzon Harekete Geçme Çalıştayı’na katıldılar.

Ulaşılabilir ve erişebilir Türkiye için 20 bin 639 km bölünmüş yol yaptıklarını söyleyen Bakan Turhan, “Tüneller ve köprüler inşa ettik. Bugün toplam 26 bin 740 km bölünmüş yol ile ülkenin her köşesine güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebiliyoruz. Tüneller sayesinde mesafeler kısaldı, seyahatler hızlandı” dedi.

Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran adımlardan biri olan toplu taşıma araçlarındaki engelli rampası uygulaması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Vali Ustaoğlu ile beraber halk otobüsüne binerek yolculuk yapan Bakan Turhan buradaki vatandaşlarımızla sohbet etti.

YORUMLAR