Reklam

Bakan Koca, Koronavirüse İlişkin Tedbirleri ve Son Durumu Değerlendirdi

Bakan Koca, Koronavirüse İlişkin Tedbirleri ve Son Durumu Değerlendirdi

Bakan Koca, Koronavirüse İlişkin Tedbirleri ve Son Durumu Değerlendirdi
24 Mart 2020 - 20:56

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilkent Yerleşkesi’nde gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede yeni gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yaptığı açıklamada, Türkiye’nin koronavirüse karşı ortaya koyduğu dayanışmanın dünyada neredeyse örneği olmadığını belirten Koca, testlerin hızla yapılmasında, tanı konan hastaların izole edilip tedavi altına alınmasında titiz davrandıklarını söyledi.
“Kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz”
Personel sayılarına ilişkin de açıklama yapan Koca, şunları kaydetti:
“Kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz. Alımları önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde almak için gayret edeceğiz. Üniversitelerden sağlık bakanlığına geçişe bu dönemde izin vermeyeceğiz. Özel sektörden istifa edenleri de bakanlığa almayacağımızı bildirelim. Bu dönemi lütfen kimse sahadan çekilerek bir mücadele ortamına çevirmesin. Sağlık Personelinin ne kadar gayretle çalıştığını biliyoruz.
Bu dönemde sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz. Sağlık personelimizin ek ödemelerinin 3 aylık zaman diliminde, tavan yüzde 100 oranında olacağını ifade etmek istiyorum.”
Üniversite hastaneleri ve diğer tüm hastanelere bütün malzemelerin sağlandığının altını çizen Bakan Koca, solunum cihazına ilişkin de “Yerli cihazın seri üretimine başlıyoruz” açıklamasını yaptı.
“50 bin hızlı tarama kiti devreye girdi”
Bakan Fahrettin Koca, tanı koymak için kullanılan çalışmalara da değinerek, “Çin’den 50 bin hızlı tarama kiti sabah geldi, devreye girmiş oldu. Perşembe günü ilave 300 bin hızlı tarama kiti gelmiş olacak ve 1 milyona kadar hızlı tarama kitlerini kullanmak üzere bağlantı yaptık” bilgilerini verdi.
Maske teminine ilişkin de değerlendirme yapan Koca, “Türkiye’de üretilen maskeler Türkiye'nin ihtiyacı varken yurt dışına satılmayacaktır” uyarısında bulundu. 
“İyileşen vakalarımızın fazla olduğunu belirtmek istiyorum”
“İyileşen vakalarımızın fazla olduğunu belirtmek istiyorum” diyen Bakan Koca, olumlu sonuç veren ilacın bu sabah Çin’den geldiğini, yoğun bakım şartlarında tedavisi devam edenlere uygulanmaya başlandığını bildirdi.
Bakan Koca, hayatını kaybedenlere ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Hayatını kaybedenler ileri yaş ve kronik hastalığı da olan grup. Zaten önümüzdeki günlerde bütün vakalarla ilgili yaş aralığı dahil olmak üzere paylaşacağız. 91 yaşa kadar var, 60’ın altında iki hasta var yani 50-60 arası, onun dışındaki bütün hastalar 61’in üzerinde.”
 

YORUMLAR