Reklam

Bakan Karaismailoğlu'ndan Artvin ve Yusufeli'de inceleme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 12 Ekim Pazartesi günü beraberindeki heyet ile birlikte Yusufeli’nde incelemelerde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu'ndan Artvin ve Yusufeli'de inceleme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 12 Ekim Pazartesi günü beraberindeki heyet ile birlikte Yusufeli’nde incelemelerde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu'ndan Artvin ve Yusufeli'de inceleme
13 Ekim 2020 - 09:18

Bakan Karaismailoğlu ilk olarak, Artvin Valiliğinden başlayan ziyaretinin ardından, Ak Parti il başkanlığını ziyaret etti. Daha sonra Yusufeli İlçesine geçerek, Yusufeli Belediyesini ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu’na Başkan Aytekin, ilçede yapılan karayolları çalışmaları ve bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verdi.
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Sonrasında Bakan Karaismailoğlu ve beraberindeki heyet ilçe merkezinden yapımı devam eden tünelleri kullanarak Yusufeli Barajı şantiyesine geçti. Burada yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alıp açıklamalar yapan Bakan Karaismailoğlu,’’ Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve Bağlantı yollarını yerinde incelemek üzere Yusufeli’ne geldik. Burada arkadaşlarımız güzel çalışmalara imza atmışlar. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 69 km’lik yol ağı yapıyoruz bunun 56 km’si tünel olarak inşa ediliyor. Ülkemizin her noktasında değer katacak projelere imza atıyoruz. Yusufeli Barajı da bunlardan bir tanesi. Önümüzdeki sene çalışmalar büyük bir oranda şekillenmiş olacak. 69 km yol, 56 km tünel ve bunların yanında 17 adet köprü çalışmamız var. Tüneller noktasında % 70 civarında, köprüler ve viyadükler noktasında % 85’ler seviyesindeyiz. Amacımız önümüzdeki yıl buraları gerçek hüviyetine kavuşturmak. Yusufeli ilçe merkezinde bulunan sorunlarla ilgili olarak başlangıçta belki yanlış anlaşılmadan belki de koordinasyon eksikliğinden bir hata olmuş olabilir, vatandaşlarımızı bu noktada rahatsız etmiş olabiliriz. Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz ve Valimiz ile hep beraber görüşme gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızı rahatsız edecek bir konu olmayacak. İşler planlandığı gibi huzurlu şekilde devam edecek.’’ dedi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, ‘’Bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ilçemizde yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve Bağlantı yollarını incelemek üzere ziyaret bulundu. Belediye Başkanlığımızı ziyaretinde Bakanımız Karaismailoğlu’na Milletvekilimiz ile birlikte ilçe merkezinde yapımı devam eden viyadük inşaatı nedeniyle yaşanan sorunları dile getirdik.

Bakanımızın yaklaşımları ve talimatları bizi memnun etti. Bu anlamda, Merkez viyadüğü lojistik faaliyetleri yan yollardan olacak, Sarıgöl-Öğdem istikametine yapılan yollar ve köprülerin araç geçişleri kendi yaptıkları yoldan olacak, ilçe içerisini kullanmayacaklar. Daha öncesinden de kesinleştirdiğimiz, Çevreli Kavşağından Kılıçkaya ya kavşak çıkışı verilecek.. Yusufeli Merkez viyadüğünün Erdemler kavşağından Seyir Tepesi Turizm Gelişme alanına kavşak verilecek.’’dedi.

Artvin Milletvekili Erkan Balta,’’Bakanımıza ziyareti için teşekkür ediyorum. Gayet verimli bir çalışma oldu. Sadece bugünün değil süreç içerisinde oluşacak sorunları ve çözümleri de paylaştık. Sarıgöl- Öğdem yolları, Önümüzdeki süreçte baraj çevresinde oluşacak yeni inşaat faaliyetleri dolayısıyla oluşacak yeni güzergâhları ve çözümleri de paylaştık." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Yusufeli Barajı şantiyesinden tüneller ile Artvin-Olur güzergâhı tünellerinde devam eden asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Programa Artvin Milletvekili Erkan Balta, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılınç, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanı İbrahim Alkan, MHP Yusufeli İlçe Başkanı Hüseyin Çakaloğlu, Belediye Meclis Üyeler, İl Genel meclis Üyeleri ve Kurum Amirleri katıldı.
 

YORUMLAR