Reklam

Bakan Ersoy, Eskipazar ve Safranbolu’da İncelemelerde Bulundu

Bakan Ersoy, Eskipazar ve Safranbolu’da İncelemelerde Bulundu

Bakan Ersoy, Eskipazar ve Safranbolu’da İncelemelerde Bulundu
27 Ekim 2020 - 10:13

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ tarafından Ankara-Zonguldak hattında yeniden başlatılacak Karaelmas Ekspresi seferiyle Karabük’e gelerek Eskipazar Hadrianapolis Antik Kenti ve UNESCO Dünya Miras Kenti Safranbolu’da incelemelerde bulundu. Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığının 12 ay boyunca kazı çalışmaları sürdürdüğü, Batı Karadeniz’in en zengin mozaik koleksiyonlarından birine sahip antik kentte, Karabük Valisi Fuat Gürel ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ersin Çelikbaş’tan bilgiler aldı.

Sabah saatlerinde Ankara’dan çıktığı yolculukta Kalecik Kütüphanesi ve Kalecik Kültür Merkezi’nin açılışına katılan Bakan Ersoy, ardından Çankırı ve Çerkeş ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Karaelmas Ekspresi güzergahı boyunca önemli kültür noktalarını gezerek incelemelerde bulunan Bakan Ersoy, Eskipazar ilçesinde kazı çalışmaları devam eden ve ‘Karadeniz’in Zeugması’ olarak adlandırılan 5 bin 500 yıllık Hadrianapolis Antik Kenti’nde inceleme yaptı. Bakan Ersoy’a Karabük ziyareti sırasında Vali Fuat Gürel, AK Parti Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile protokol üyeleri eşlik etti.

Karabük Valisi Fuat Gürel tarafından Safranbolu’da onuruna verilen yemeğe katılan Bakan Ersoy’a burada çeşitli hediyeler takdim edildi. Safranbolu’da bir dizi inceleme yapan Bakan Ersoy, tarihi ilçeye hakim bir tepede bulunan Hıdırlık Seyir Terasından gördüğü Safranbolu’nun gece görüntülerini hayran kaldı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Bakan Ersoy’u Safranbolu’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.
 

YORUMLAR