Reklam

BAHÇELİEVLER VE SALLAR’A KONUK OLDU

BAHÇELİEVLER VE SALLAR’A KONUK OLDU

BAHÇELİEVLER VE SALLAR’A KONUK OLDU
22 Eylül 2023 - 14:08

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, mahalle ziyaretleri kapsamındaDüzceliler’e misafir olmaya devam ediyor. Başkan yardımcıları ve birimmüdürlerinin eşlik ettiği ziyaretler kapsamında Başkan Özlü Bahçelievlerve Sallar mahallelerinde vatandaşlarla sohbet etti.Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, vatandaşlarla hasbihal ettiği vegelen taleplerin anında çözüme kavuşturulduğu mahalle ziyaretlerinisürdürüyor. Bahçeşehir Bölgesi’nde bulunan Bahçelievler ve Sallarmahallelerinde hemşehrilerine misafir olan Başkan Özlü ilk durağıBahçelievler’de Bahçeşehir isminin hikayesini anlatarak vatandaşlarahitap etti. Daha sonra mahalle sakinlerinin taleplerini can kulağı iledinleyerek tek tek cevapladı, yapılması gerekenler konusunda da ilgilibaşkan yardımcısına talimat verdi.
“BAHÇEŞEHİR İSMİ BURAYA DEĞER KATTI”Başkan Dr. Faruk Özlü, Bahçeşehir isminin hikayesi ile eski Vali CevdetAtay’ın anısını anlattığı konuşmasında ismin bölgeye değer kattığındanbahsederek şöyle konuştu: “Kalıcı Konutlar’a neden Bahçeşehir dedik?Kalıcı, geçici konut bu isimler hep depremi çağrıştırıyor. Elbettedeprem bizim gerçeğimiz, unutmuyoruz ama sürekli de bu ismi anmakolmuyor. Bu yüzden burada isim değişikliği yaptık. Bu bölgeye Bahçeşehirdeyince ne oldu? Önceki valimiz şöyle bir anısını anlatmıştı. Dedi ki;ben atandım, Düzce’ye yazım çıktı, bir bakayım bu şehir ne var diyerekgece saatlerinde şehri gezmeye çıkmış. Vali konutu nerede diye sormuş veoraya giderken Bağlantı Yolu’ndaki astığımız Bahçeşehir tabelasınıgörünce şöyle demiş; demek ki valilik konutu Düzce’nin en kıymetliyerinde. Yani bu isim valimizde böyle bir düşünce oluşturmuş. Yaniarkadaşlar olgu önemli ama algı da önemli. Ben valimizin bu anısınıdinlediğimde düşündüm ki; amaç hasıl oldu. Bu isim buraya değerkatıyor.”
“BURASI VATANDAŞLARIMIZIN ARZUSU İDİ”Vatandaşlarla Yeşil Vadi’de buluşan Başkan Özlü daha önce alanda bulunanGüreş Salonu’nun kaldırılması konusuna da değinerek şunları söyledi:“Ben seçim döneminde burada vatandaşları dinlerken burada daha öncebulunan Güreş Sahası’nı kimsenin istemediğine şahit oldum. Eski haliniistisnasız herkes geri istiyordu. Orayı kaldırdık, tribünleri aldık.Şıralık spor alnına taşıdık. Gören var, görmeyen var. Orada çok güzelbir yer yaptık. Peki burası ne oldu? Burayı da bir etkinlik alanınadönüştürdük. Yaz sineması olsun, konser olsun. sosyal faaliyetler olsundiye bu etkinlik alanı yaptık. Sonra bir isim koymak istedik. Baktıkyeşillikler içinde, adını da Yeşil Vadi koyduk.”
“SİZ MEMNUNSANIZ, BİZ BAŞARILIYIZ”Daha sonra Sallar mahalle sakinlerini ziyaret eden Başkan Özlü,vatandaşların taleplerini almadan önce belediye hizmetleri hakkındabilgi aktarılmasını isteyerek hemşehrilerine şöyle hitap etti: “Eksikkaldığımız ne varsa sizlerle konuşmak için buradayız. Bubuluşmalarımızın siyasi maksadı yoktur, insani toplantılardır.Muhtarımız ile sürekli iletişim halindeyiz. Sallar mahallemizin neihtiyacı var bunların çetelesini tutuyoruz. Yaptıklarımız var,yapamadıklarımız var. Sizlerle bunları konuşacağız. Müsaade edersenizbizim notlarımız olanlar üzerinden konuşalım, eksikleri siz bizesöyleyin. Yalnız değilim, ekibimle buradayım. Sizler memnunsanız, bizbaşarılıyız. Bütün gayretimiz sizin gönlünüzü kazanmak ve bu dünyadanayrıldıktan sonra hayırla anılmak içindir. Burada bizi yalnızbırakmadığınız için teşekkürler, Allah sizlerden razı olsun.”Ziyaretlerin sonunda Başkan Özlü, mahalle ziyaretlerinin planlanantakvim çerçevesinde düzenli olarak devam edeceğini belirterekvatandaşlarla vedalaştı.